Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 30-05-2011

Gevaarlijk verkeersgedrag

HOUTEN Een automobilist raakte in de nacht van zondag 29 op maandag 30 mei zijn rijbewijs kwijt vanwege zijn gevaarlijke verkeersgedrag.

Rond 01.25 uur zagen agenten een automobilist met een pittige snelheid over de Koppeling rijden. Zij gingen achter hem aan en gaven hem op de Dorpstraat een stopteken. In plaats van te stoppen, reed de automobilist echter door. Ook toen de agenten het zwaailicht aanzetten, stopte de verdachte niet. Hij reed met een snelheid van rond de 100 km/u door het Oude Dorp. Uiteindelijk stopte de verdachte, een 21-jarige jongeman uit Utrecht, op de Dorpstraat.

De agenten vorderden het rijbewijs van de verdachte in en hielden hem aan. In de auto troffen de agenten een wapenstok en een stanleymes in de auto liggen. Die namen zij in beslag.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht, waar proces-verbaal voor gevaarlijk verkeersgedrag en voor de Wet Wapens en Munitie tegen hem werd opgemaakt.

Verdachte met opvallende sportschoenen

IJSSELSTEIN Een jongen werd op zondagavond 29 mei mishandeld bij een poging hem te beroven.

Rond 20.15 uur pinde een 15-jarige jongen uit IJsselstein geld bij een geldautomaat bij winkelcentrum De Clinckhoeff. Hij liep vervolgens via het bruggetje aan het Robijnpad in de richting van zijn woning. Op het bruggetje werd hij tegengehouden door een jongen, die samen met nog drie jongens was. De jongen wilde het geld hebben, maar de 15-jarige jongen dacht dat het een geintje was. Vervolgens kreeg hij echter een vuistslag in het gezicht, waarop hij een klap terug gaf. De verdachte sloeg hem nog enkele malen, waarna het slachtoffer hard wegrende. Hij ging naar zijn huis, waar de politie werd gebeld. Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en deed aangifte van poging diefstal met geweld.

Signalement verdachte:

Blanke jongen, 16/17 jaar, ± 1.80 meter, normaal postuur, donker haar aan de zijkanten opgeschoren. Hij droeg een donkere lange jas, lichtblauwe spijkerbroek, zwart petje van Nike en opvallende sportschoenen: zilveren Nike Air Max met oranje zolen.

Aan getuigen van de poging beroving en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw in sloot stierf natuurlijke dood

IJSSELSTEIN De 58-jarige fietsster uit IJsselstein die zaterdag 28 mei dood werd aangetroffen in de sloot aan de Achtersloot, blijkt een natuurlijke dood te zijn gestorven. Sectie heeft dit uitgewezen.

In eerste instantie kon de doodsoorzaak niet worden achterhaald en hield de politie alle opties open. Onderzoek wees al snel uit dat het geen verkeersongeval betrof. De schouwarts kon geen doodsoorzaak vinden, waarna de opdracht werd gegeven tot sectie.