Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.25 uur

Utrecht, 30-05-2011

Bus bekogeld met stenen

AMERSFOORT Een bus van lijn 8 is zondag 29 mei op de Verdiweg bekogeld met stenen. Daarbij ging een ruit aan diggelen.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding van het incident. De buschauffeur verklaarde tegenover de agenten dat hij in de richting van de Webertstraat reed. Ter hoogte van het speelveld zag hij vier tot vijf jongens staan, van wie één zijn arm omhoog had. De chauffeur vermoedde dat de jongen iets tegen de bus wilde gooien, en stopte. Meteen daarop hoorde hij een knal. Direct daarop zag hij nog een jongen een steen tegen de bus gooien, waarna de jongens wegrenden.

Het ging om lichtgetinte jongens in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Een van de jongens droeg een grijsblauwe korte broek. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen die iets hebben gezien, zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid via 0900 88 44.

Beroving

AMERSFOORT Een 15-jarig meisje uit Amersfoort werd zondagavond 29 mei het slachtoffer van een beroving.

Het meisje stond omstreeks 18.30 uur op het Stationsplein met haar smartphone in de hand. Vier jongens kwamen aanlopen vanuit het stationsgebouw. Bij het passeren trok één van hen plotseling de telefoon uit de handen van het meisje. De jongens renden weg in de richting van het busstation. Het meisje rende achter hen aan, maar moest de achtervolging opgeven.

Het signalement van de jongen die de telefoon wegnam is: lichtgetint, circa 15/16 jaar, ongeveer 1.75 meter lang, normaal postuur. De jongen droeg zijn in haar in zwarte stekels met opgeschoren zijkanten. Verder droeg hij een zwarte jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen van het merk Gucci. De andere jongens waren eveneens lichtgetint en van dezelfde leeftijd. Eén van de vier jongens had rechtsboven een gouden tand.

De politie zoekt getuigen van het voorval. Hebt u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.