Gemeente Tiel


Informatieavond rioolvervanging en herinrichting Konijnenwal

Het riool en de wegverharding in de Konijnenwal zijn aan vervanging toe. Deze werkzaamheden bieden een mooie kans om de weg opnieuw in te richten. De afgelopen periode zijn onderzoeken gedaan, waaronder een bewonersenquête naar mogelijke wateroverlast. Ook is er een voorlopig ontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting. Op maandag 30 mei organiseert de gemeente een informatieavond waarop de onderzoeksresultaten en het concept ontwerp voor de nieuwe inrichting gepresenteerd worden.

De informatieavond op maandag 30 mei 2011 start om 19.30 uur en is in het ROC-gebouw, Voor de Kijkuit 5. De informatieavond begint met een centrale presentatie. Na afloop kunt u de tekeningen op uw gemak bekijken. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en uw reactie te geven. De bewoners van de Konijnenwal hebben een uitnodiging thuis ontvangen. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Nieuw ontwerp

In het nieuwe ontwerp is geprobeerd zoveel mogelijk een oplossing te vinden voor de overlast die ervaren wordt, namelijk hoge snelheden, gebrek aan parkeerplaatsen, kapot wegdek door wortelgroei van de bomen en wateroverlast op straat. Zo krijgt een deel van de bestaande bomen meer ruimte, komen er meer parkeerplaatsen en wordt de weginrichting aangepast. Ondergronds staat er ook het nodige te gebeuren. In de straat wordt het bestaande riool vervangen. Om grondwateroverlast te verminderen wordt drainage gelegd.