Vlaamse Overheid

Brusselbaan (N9) in Affligem: avond/nacht 30-31 mei

Asfalteringswerken op de Brusselbaan (N9) in Affligem: avond/nacht 30-31 mei

Vlaamse overheid

donderdag 26 mei 2011

Tijdens de avond van 30 mei en de nacht van 30 op 31 mei legt het Agentschap Wegen en Verkeer de nieuwe toplaag van de Brusselbaan (N9) aan in Hekelgem tussen de Boekhoutstraat en de Fosselstraat en tussen de Bleregemstraat en Koudenberg. Het verkeer zal die nacht vanaf maandagavond om 20:00 uur in de beide richtingen omgeleid worden. Op dinsdag 31 mei wordt de Brusselbaan om 6:00 uur opnieuw opengesteld voor het verkeer. Het verkeer zal tijdens de nachtelijke asfalteringswerkzaamheden omgeleid worden via de Langestraat. Het vrachtverkeer (+ 3,5 ton) wordt omgeleid via de E40. Als het regent, zullen de werkzaamheden uitgesteld worden naar de eerstvolgende droge nacht.

Voor de aanleg van de toplaag van de Brusselbaan (N9) tussen de Boekhoutstraat en de Fosselstraat zal het verkeer in beide rijrichtingen worden omgeleid via de Nieuwe Kassei, de Langestraat, de Hekelgemstraat, de Hoge Weg en de Jagershoek.

Voor de aanleg van de toplaag van de Brusselbaan (N9) tussen de Bleregemstraat en Koudenberg zal het verkeer in de beide rijrichtingen worden omgeleid via: de Domentveldstraat, de Abdijstraat, de Nievelstraat, de Abdijstraat, de Langestraat en de Nieuwe Kassei.

Het vrachtverkeer (+ 3,5 ton) wordt in Aalst en in Asse omgeleid via de E40.

De werkzaamheden aan de Brusselbaan worden uitgevoerd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, en worden mee gefinancierd door de gemeente Affligem, TMVW Aquario en Aquafin. De totale prijs van de werkzaamheden bedraagt 11,2 miljoen euro (incl. BTW). De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer DCA.