Gemeente Leudal


Nieuws

Dorpsconferentie centrumvisie Heythuysen

In het centrum van Heythuysen ligt een groot aantal locaties/gebouwen die door recente ontwikkelingen op korte termijn vragen om een nieuwe invulling. Enkele van deze gebouwen zijn het gemeentehuis, basisschool De Beukenhof en de Nicolaasschool en het oude Rabobankgebouw.

Om de omvorming van deze locaties op een doordachte en stedenbouwkundig aantrekkelijke manier te laten plaatsvinden, wordt er momenteel gewerkt aan een centrumvisie.
De centrumvisie Heythuysen wordt in samenwerking met een stedenbouwkundig buro (Buro 5 te Maastricht) opgesteld en in juli voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Na de zomervakantie zal de gemeenteraad zich over deze visie uitspreken.

Interactief

Het college heeft de nadrukkelijke wens om de centrumvisie op een interactieve manier met de inwoners vorm en gestalte te geven. Daarvoor is er bijvoorbeeld een klankbordgroep in het leven geroepen, waarin organisaties met betrokkenheid bij het centrum van Heythuysen vertegenwoordigd zijn. Verder heeft er voor de gemeenteraadsleden inmiddels een dorpsschouw plaatsgevonden en hebben zij hun visie gegeven op de locaties.

Dorpsconferentie

Om ook de inwoners van Leudal, en dan met name de inwoners van Heythuysen, de gelegenheid te geven om hun visie met ons te delen, is er op 30 mei 2011, van 19.30 tot 22.00 uur in CC De Zaal in Heythuysen, een dorpsconferentie over de centrumvisie Heythuysen. Doel van deze conferentie is om samen met de opstellers van de visie en het bestuur van de gemeente Leudal te peilen welke ideeën er leven onder de inwoners van Leudal ten aanzien van de vrijkomende locaties in Heythuysen.

U wordt ontvangen met een kop koffie of thee en er zal een presentatie gegeven worden door Buro 5 over de aanstaande, nog te vormen, centrumvisie van Heythuysen. Het verdere verloop van de avond zal in het teken staan van visievorming en informatieuitwisseling over en weer.

Wij hopen op uw komst en zien uit naar uw ideeën.