Ingezonden persbericht



---



Persbericht, Rotterdam 15 maart 2011

De eerste namen zijn bekend!
Waylon als grootse afsluiter

Op 5 mei wordt met het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland weer vrijheid gevierd. Net als vorig jaar vindt het gratis toegankelijke festival plaats op de fraaie Parklaan in Rotterdam. Op twee podia treden nationale en internationale acts op. Tegelijkertijd zijn er ook debatten en workshops, en is er comedy en theater. Het programma start om 11:00 uur en gaat door, zoals vanouds, tot 23:00 uur!

Tijdens Noorderslag maakte Giel Beelen de Ambassadeurs van de Vrijheid bekend. Niemand minder dan Waylon zal als Ambassadeur van de Vrijheid het Bevrijdingsfestival spetterend afsluiten. "Vrijheid is dat wat je bent, wat je geeft en ontvangt, wat je wordt maar ook wil zijn... Op straat zijn er helaas nog teveel situaties waar vrijheid niet helemaal wordt begrepen." Natuurlijk zullen ook andere artiesten hun stem laten horen voor de vrijheid. De 21-jarige Engelse zangeres Karima Francis brengt een nieuw geluid naar het Provinciale Bevrijdingsfestival Zuid Holland. Haar debuutsingle 'Chasing the Morning Light' is een mix van robuuste rock en soul en is het beste te vergelijken als een mix tussen de muziek van Bob Dylan en Amy Winehouse. Eerlijke ontwapende protestsongs, dat is de muziek van Karima Francis. Haar rauwe stem zal iedereen kippenvel bezorgen. In de avond staat onder andere Destine op het Erasmuspodium. Deze band van eigen bodem is onder andere bekend van de single 'Stars' die maar liefst negen maanden in de hitlijsten heeft gestaan. Inmiddels heeft de band al in tien verschillende Europese landen opgetreden en ze zijn nog lang niet klaar. Hausmagger zijn twee kerels met beiden een grootmeestergraad behaald in de goot. Het duo presenteert de rechttoe rechtaan songs in hun allerbeste Nederlands. Ted Wesselo en Ed Sewerratti houden totaal niet van liedjes waarbij gevoelens naar voren komen. Bij nummers als 'Sexblessures' en ' Dicht- & Sloopwerk' verwacht je dan ook niets anders. Hou je vast voor een spectaculair optreden op het Erasmuspodium "waarbij gevoelens er totaal niet toe doen".

Nu al goede redenen om naar het Bevrijdingsfestival te komen. Houd de komende persberichten in de gaten voor de andere headlines van het Bevrijdingsfestival en de definitieve programmering!