Gemeente Millingen


Burgemeester en jongeren vieren Bevrijding in Arnhem

Op 5 mei neemt burgemeester Marianne Schuurmans van Millingen aan de Rijn, samen met diverse Gelderse burgemeesters en jongeren, deel aan de Start van de Nationale Viering van de Bevrijding 2011 in de Eusebiuskerk in Arnhem. De jongeren zijnd aar aanwezig om extra nadruk te leggen op het belang van het vieren van de bevrijding ook voor toekomstige generaties.

Burgemeester Schuurmans neemt namens Millingen aan de Rijn Liza ten Westeneind en Lisanne Gesthuizen mee.
Om 10.00 uur zijn zij in de Eusebiuskerk waar prof.mr. Jaap de Hoop Scheffer zijn 5-mei lezing zal uitspreken over "Vrijheid wereldwijd" en Vrijheid op straat".
Tussen 12.00 en 13.00 uur woont de burgemeester en haar gezelschap ook de openingsceremonie van het bevrijdingsvfestival in Wageningen bij. Ministerpresident Mark Rutte zal tijdens deze ceremonie het bevrijdingsvuur op de markt in Wageningen ontsteken.

De provincie Gelderland is dit jaar de organisator van de Startbijeenkomsten. De foto die u bij deze tekst geplaatst ziet vertegenwoordigt Millingen in beeld tijdens die bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Het legervoertuig maakte deel uit van de Dag van het Historisch Vervoer 2010, en paste ook bij het thema van Bevrijding. Ook dit jaar vindt deze echt Millingse dag weer plaats, namelijk op 3 juli. Het college heeft besloten dat de winkels dan geopend mogen zijn,