Dienstenbond CNV




23 februari 2011

Cao-onderhandelingen mode-sport

Het afgelopen jaar lijkt het stil geweest rondom de cao-onderhandelingen mode-sport. Dit betekent niet dat er het afgelopen jaar niets gebeurd is. Samen met werkgevers en andere bonden heeft CNV Dienstenbond technische overleg gevoerd over een nieuw loongebouw en beoordelingsafhankelijk belonen.

Voor 2010
In het traject voor 2010 hebben werkgevers een bod gedaan voor een cao van drie jaar met drie maal drie procent loonsverhoging. Door de opkomende crisis hebben werkgevers dit bod uiteindelijk weer ingetrokken. Zoals u weet is die cao uiteindelijk pas tot stand gekomen door externe bemiddeling. Dit is een situatie die CNV Dienstenbond absoluut niet voor herhaling vatbaar vindt.

Het huidige traject
Mede om problemen zoals de vorige keer te voorkomen, hebben wij afgelopen najaar en dit voorjaar vele malen overleg gevoerd met de werkgevers. Dit overleg was zeer technisch van aard. Het is gelukt om een nieuw concept-loongebouw te ontwikkelen met daaraan gekoppeld een systeem voor beoordelingsafhankelijke beloning. Nu deze belangrijke hobbel genomen is, is afgelopen week het formele cao-overleg mode- sport van start gegaan.

Het formele cao-traject
Uitgangspunt hierbij zijn de cao-voorstellen waar u in de zomer van
2010 over gestemd heeft. Zeer belangrijk onderwerp van gesprek is uiteraard de koopkracht ontwikkeling geweest. CNV Dienstenbond vindt het belangrijk dat uw koopkracht op peil blijft. Dit is alleen te realiseren met een fatsoenlijke loonsverhoging. Hiernaast zijn diverse andere onderwerpen ter sprake gekomen. Het gaat hier onder andere om onderwerpen die de huidige cao verduidelijken denk aan zaken als: de maaltijdvergoedingen, de naleving van de cao en de sociale commissie, verlenging van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, loonbetaling over feestdagen, flexibel werken, en de wachtdagenregeling. CNV Dienstenbond vindt het ook belangrijk dat de cao in kwalitatieve zin verbeterd wordt. Op dit vlak zijn onderwerpen zoals, de combinatie tussen werk en privé, levensfasebewust personeelsbeleid en arbeidsmarktontwikkelingen aan de orde gekomen. Het volgende cao-overleg staat half maart geplant. CNV Dienstenbond zal u op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

Vragen/opmerkingen
Hebt u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen, neem dan contact op met uw bestuurder: Agostino Di Giacomo Russo, tel
023 5670 615 of per email: a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl