Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 23-02-2011

Zeer grote hennepkwekerij in Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN : De politie heeft vanmorgen in een loods, een voormalige champignonkwekerij, een zeer grote hennepkwekerij
aangetroffen. De 12000 hennepplanten stonden in vier verschillende compartimenten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het
vervolgonderzoek richt zich op de exploitant(en) van deze plantage.

De politie kwam de plantage op het spoor na een tip van iemand die in de omgeving daar een sterke wietlucht had geroken. Vervolgens werd het energieverbruik onderzocht, ook dit wees op een henneppatroon. Ten slotte werd in de omgeving ook nog daadwerkelijk door een agent een hennepgeur geroken. De hennepkwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf geruimd. Als de planten geoogst waren had dit circa 350 kilo aan hennep opgeleverd.

Vader levert aanrander dochter af op het politiebureau

DINTELOORD: Een 49-jarige man uit Dinteloord heeft maandagmiddag op aanwijzing van 13-jarige dochter een 25-jarige man uit dezelfde plaats aangehouden ter zake het aanranden van zijn dochter. Hij leverde de verdachte af op het politiebureau. De aanrander heeft een bekentenis afgelegd.

Terwijl het slachtoffer over het trottoir liep, kwam haar een man tegemoet. Deze man stopte ter hoogte van haar, hij kneep in haar billen en trok aan de tas die zij om haar schouders droeg. Het meisje begon direct te gillen waarna de man wegrende. Ze belde haar moeder, die vervolgens haar vader over het voorval informeerde. Hij ging met haar in zijn auto samen zoeken naar de dader. Op het Raadhuisplein zag ze de aanrander lopen. Haar vader hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau in Bergen op Zoom. Er is van hen een aangifte opgenomen. De verdachte heeft bekend en is nadat aanvankelijk in verzekering gesteld was, dinsdag aan het eind van de middag in vrijheid gesteld. Hij heeft een Au dagvaarding gekregen.

Inbreker drinkt warme chocolademelk, politie arresteert 2 verdachten

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht twee mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een bedrijfspand aan de Westelijke Havendijk. Rond 04.10 uur werd in die straat een 29-jarige Roosendaler aangehouden. Tien minuten daarna werd op het Stationsplein nog een 41-jarige man uit Etten-Leur gearresteerd. Een van de dader bleek tijdens de inbraak nog een kopje warme chocolademelk uit de automaat te hebben getapt.

De inbrekers hadden een buitendeur open gebroken. De dienders zagen dat in de kantine door de daders chocolademelk getapt was uit de automaat. De lekbak was nat en op de vloer lagen enkele verse druppels. Kennelijk had er iemand haastig dit drankje gepakt en was vervolgens daarmee naar buiten gelopen. Agenten troffen in de omgeving een 29-jarige Roosendaler, een veelpleger, aan. Hij bleek in het bezit te zijn van een zak cacao oplospoeder, identiek als de voorraad die bij de koffie automaat in het bedrijfspand lag. Hij is daarop aangehouden. Later werd in verband met de verdenking van betrokkenheid bij deze inbraak nog een 2e verdachte aangehouden, dit omdat de eerste arrestant vertelde de buit van iemand anders te hebben gekregen. Op basis van het signalement dat hij gaf, werd de 2e verdachte aangehouden.

Politie houdt twee verdachten van illegale softdrugshandel aan

ROOSENDAAL: Bij een geplande actie hield het politieteam Courage dinsdag twee verdachten van handel in softdrugs aan. De twee worden ervan verdacht vanuit een café aan de Burgemeester Prinsensingel softdrugs te hebben verkocht. Het pand zou hierbij dienst hebben gedaan als illegaal verkooppunt.

Medewerkers van het politieteam Courage hielden dinsdag twee mannen aan op verdenking van handel in softdrugs vanuit een horecagelegenheid aan de Burgemeester Prinsensingel. De politie had al langer het vermoeden dat vanuit de gelegenheid in drugs werd gedeald. Dit vermoeden rees mede doordat leden van het team Courage enkele drugstoeristen
aanhielden die verklaarden hun softdrugs bij dit café te hebben gekocht. De politie startte een onderzoek en ging dinsdag het pand en een woning in Roosendaal binnen. In het café werden een 25-jarige en een 18-jarige man uit Roosendaal aangehouden. In het pand, waar ook een woonruimte bij hoort, werd een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen. Het meeste hiervan was verdeeld in kleine gebruikershoeveelheden en verpakt. Ook werd een huiszoeking gedaan in wijk Langdonk. Hier werd ongeveer 3,5 kilo hennep en ruim 200 gram hasj in beslag genomen, maar ook verpakkingsmateriaal en benodigdheden voor de verkoop van
softdrugs. Alle goederen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. (IR)

Brandweer bevrijdt 5 mensen uit lift

STEENBERGEN: De brandweer heeft dinsdagavond in een gebouw aan de Rozemarijnstraat vijf mensen uit een vastgelopen lift bevrijd. Kennelijk was de machine oververhit geraakt, waardoor de lift was vastgelopen.

Snelheidscontrole in Nieuw Vossemeer

NIEUW VOSSEMEER: Het Verkeershandhavingsteam heeft dinsdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Moorseweg. De snelheid van 186 voertuigen werd gemeten. Er waren er 93 in overtreding. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km / uur. De hoogst gemeten snelheid was 120 km / uur. De politie controleert op deze weg omdat een dergelijke hoge snelheid erg gevaarlijk is voor fietsers en voetgangers die van dezelfde weg maken en alleen afgescheiden worden van het overige verkeer door een onderbroken streep.

Arrestatie na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag in de wijk Westrand een 22-jarige Roosendaler aangehouden ter zake huiselijk geweld en drugsbezit.

De politie arresteerde de man, ondanks dat het slachtoffer, zijn 20-jarige vriendin geen aangifte wilde doen. Ze was door hem tijdens een ruzie bij de arm en keel gepakt. Kennelijk had haar zoontje van 1½ jaar alles zien gebeuren. Ze had zichtbare blauwe plekken op haar arm. De verdachte is op een ander adres aangehouden. Hij bleek ook een gebruikershoeveelheid amfetamine bij zich te hebben. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-02-2011 15:34 | © Regio Midden en West Brabant |