Gemeente Westervoort

Team vrijwilligers `Adviseur Vertrouwd Wonen' uitgebreid

Op maandag 21 februari 2011 zijn vijf nieuwe gecertificeerde leden aan het team adviseurs toegevoegd. Het team telt inmiddels 8 leden.

De wethouders Hans Breunissen (gemeente Westervoort) en Sjef van Groningen (gemeente Duiven) hebben maandagmiddag de certificaten van de cursus adviseur Vertrouwd Wonen uitgereikt aan de nieuwe vrijwilligers van het project Vertrouwd Wonen.

Zo lang mogelijk zelfstandig
De gemeenten Duiven en Westervoort werken samen met woningbouwcorporatie Vivare aan het project `Vertrouwd Wonen'. Dit project is erop gericht dat de groeiende groep senioren zo lang mogelijk zelfstandig en naar wens in de bestaande woning kan blijven wonen, óók wanneer de vraag naar zorg toeneemt.

De cursus is verzorgd door het ROC RijnIJssel in samenwerking met Duiven en Westervoort en Vivare. De adviseurs zijn nu bekend met het project Vertrouwd Wonen dat `langer zelfstandig wonen' voor 55-plussers mogelijk maakt.

Geven van informatie en advies
De adviseurs kunnen de inwoners behulpzaam zijn met informatie en advies over aanpassingen om de woning veiliger, beter toegankelijk en comfortabeler te maken. Daarnaast kunnen zij helpen met het invullen van de formulieren voor een subsidie of financiele bijdrage van Vivare voor aanpassingen in de woning.

Eén onderdeel van de cursus is besteed aan `de gezonde woning'. Hier is vooral het belang van goed ventileren en het luchten van de woning onder de loep genomen. De nieuwe adviseurs kunnen ook daar in adviseren.

Uitnodiging huisbezoek
Binnenkort worden de inwoners van Duiven en Westervoort van 75 jaar en ouder persoonlijk aangeschreven en uitgenodigd om een huisbezoek van één van de adviseurs aan te vragen. In 2010 is de doelgroep vanaf 55 tot 75 jaar aangeschreven. In reactie daarop zijn in 2010 ruim 250 huisbezoeken afgelegd.

Meer informatie over het project Vertrouwd Wonen

Team vrijwilligers `Adviseur Vertrouwd Wonen' uitgebreid

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl