Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Vanwege de bijzondere verdiensten van de heer Leo Pennings (79) heeft Hare Majesteit hem de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau toegekend. Op 22 februari 2011 neemt de heer Pennings afscheid als voorzitter van H.S.V. t Koppeltje tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Tijdens die bijeenkomst speldt Mary Fiers, loco-burgemeester, hem om 20.00 uur de versierselen op.

Pennings is een man die zich al meer dan dertig jaar belangeloos inzet voor de medemens en wel via twee verschillende verenigingen:

Politiehondenvereniging De Helper uit Eindhoven Vanaf 1978 is de heer Pennings lid van deze . In 1985 werd hij zelfs voorzitter van deze Eindhovense hondenclub. Een functie die hij nu nog bekleedt. Als voorzitter is de heer Pennings trouwens ook een trouwe bezoeker van alle vergaderingen van de Kring De Kempen; hij informeert zijn mede-bestuursleden over hetgeen daar besproken is. De heer Pennings is de bindende en constante factor binnen de vereniging. Hij is praktisch altijd aanwezig, zorgt dat koffie/thee klaarstaan en koopt alle spullen in, maar houdt ook de boekhouding bij. Als vergunninghouder is decorandus verantwoordelijk voor het onderhoud en het opbergen van de alarmpistolen.

Hengelsportvereniging t Koppeltje uit Eindhoven De heer Pennings is vanaf 1981 tot op de dag van vandaag onafgebroken voorzitter van deze vereniging. Als voorzitter woonde hij ook altijd de jaarlijkse ledenvergaderingen bij van de BSAE (Beheerseenheid Sportvisserij Agglomeratie Eindhoven) en de Federatie Oost-Brabant. Decorandus was de initiatiefnemer van viswedstrijden tussen de leden van t Koppeltje. Daarnaast organiseerde hij kienavonden om de verenigingskas te spekken. Om de kosten van de kienprijzen zo laag mogelijk te houden hield/houdt hij het hele jaar door de reclames bij. Vooral in het visseizoen heeft de heer Pennings het druk: dan zijn er 12 zomeravondwedstrijden en 5 wedstrijden op zondagochtenden. En de heer Pennings regelt dan echt alles: hij geeft inschrijfkaarten uit, loten voor de visplaats, weegt de gevangen vis, zorgt voor de prijzen, etc. Thuis gekomen noteert hij alle uitslagen, aanvankelijk met de hand of een typemachine; tegenwoordig met de computer. En alle uitslagen verwerkt hij in het jaarboekje van de visclub.
In samenwerking met wijkvereniging Blixembosch organiseerde de heer Pennings 7 x jeugdviswedstrijden. Deze wedstrijden zijn opgezet om in de jonge wijk Blixembosch de hengelsport te promoten. En dat is goed gelukt: jaarlijks doen zon 50 kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar aan de competitie mee.

De heer Pennings was in de jaren 1990-2004 bestuurslid van BSAE. Zijn taak bestond voornamelijk uit het notuleren van de maandelijkse bestuursvergaderingen en de twee jaarlijkse ledenvergaderingen. Ieder jaar hielp hij mee vis uit te zetten in de verenigingsvijvers in Eindhoven en omgeving. Vanuit de BSAE werd ieder jaar de nationale hengeldag georganiseerd op De Ekkerswijer te Eindhoven (voor jeugd, 55+-ers en invaliden). En het was ook hier weer de heer Pennings die voor alles zorgde: van tent, hapjes, stroomkabels tot weegschalen. Hij hielp ook bij het opbouwen en weer opruimen.

In 2011 hoopt de heer Pennings 80 jaar te worden. Voor hem het moment om een punt achter zijn vrijwilligerswerk te zetten.