Algemene Onderwijsbond

01-02-2011

AOb-afdelingen CVHO en Bonaventura lanceren twee nieuwe websites

De levensbeschouwelijke AOb-afdelingen CVHO (voor protestants-christelijk onderwijs) en St.Bonaventura (voor katholiek onderwijs) presenteren twee nieuwe websites, de Inspiratietoolkit en Beeldfiguren van het Christendom.

Inspiratietoolkit
Werken in het katholiek en protestants-christelijk onderwijs is anders dan werken in het algemeen of openbaar onderwijs. Maar wat betekent dat? En hoe doe je dat dan als jonge docent? Hoe kun je zelf inhoud geven aan de vormgeving van dit onderwijs?

De Inspiratietoolkit is er om jonge docenten hierin wegwijs te maken en te inspireren. De nieuwe website presenteert hulpmiddelen en geeft achtergrondinformatie.

Jonge docenten, twee experts en een bekende gelovige Nederlander vertellen in interviews over hun vak. Ook worden kernbegrippen uitgelicht waardoor je makkelijk kunt klikken langs de diverse thema's in het katholiek en protestants-christelijk onderwijs.

Daarnaast is de website een service aan docenten, mentoren, decanen, leidinggevenden en ondersteunend personeel in het katholiek en protestants-christelijk onderwijs, om hen te inspireren in het dagelijkse werk.

Beeldfiguren van het Christendom
Veel collega's in het katholieke en protestants-christelijke onderwijs hebben hun kennis van belangrijke figuren in de geschiedenis van het christendom niet altijd meer paraat. Daarom is deze website in het leven geroepen. Natuurlijk is alles te vinden op het internet, maar de site Beeldfiguren van het Christendom bundelt deze kennis.

Enkele tientallen sleutelfiguren voor het West-Europese Christendom komen aan bod met een biografie en achtergronden vanuit de tijd waarin hij of zij leefde. Daarnaast worden er een aantal tips gegeven voor verdieping en verwerking. Hierin zijn bronnen te vinden en suggesties om te gebruiken in de klas.

De website is voor beginnende én meer ervaren collega's vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 8) tot (het begin van) de Tweede Fase van havo en vwo. In die laatste afdeling zullen ook leerlingen zelfstandig met de website uit de voeten kunnen, bijvoorbeeld voor een (profiel)werkstuk of presentatie.

De website wordt van tijd tot tijd aangevuld. De bedenkers van de site staan altijd open voor aanvullende suggesties. Contact: beeldfigurenchristendom@gmail.com