Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Provinciale verkiezingen 2011

Stemwijzer voor ondernemers gelanceerd

Ondernemers kunnen vanaf vandaag via www.ondernemersstem.nl bepalen naar welke politieke partij hun voorkeur uitgaat voor de Provinciale Statenverkiezing in Noord-Holland (2 maart). Aan de hand van 25 stellingen over onderwerpen die van belang zijn voor het bedrijfsleven kunnen zij de standpunten van verschillende politieke partijen met elkaar vergelijken. Ook vindt er op donderdag 17 februari Het Grote Lijsttrekkersdebat in Noord-Holland plaats.

VNO-NCW West en MKB-Nederland, regio Noord Holland, willen ondernemers met de stemwijzer en het lijsttrekkersdebat wegwijs maken in de verkiezingsprogramma's. De werkgeversorganisaties vinden de Provinciale Verkiezingen van regionaal en nationaal belang en roepen ondernemers op om naar de stembus te gaan op 2 maart.

De stemwijzer is ontwikkeld door VNO-NCW West en MKB-Nederland, regio Noord Holland. De stellingen van de stemwijzer gaan onder meer over de herstructurering van bedrijventerreinen en havens, bereikbaarheid en de taken van de provincie. Ondernemerstem.nl is ook afgelopen juni tijdens de landelijke verkiezingen ingezet. Meer dan 10.000 ondernemers testten toen hun politieke voorkeur op de website.

Het Grote Lijsttrekkersdebat wordt georganiseerd door VNO-NCW West, MKB-Nederland regio Noord-Holland en De Noordzeekanaal Alliantie in samenwerking met LTO, de vakbonden FNV, CNV en de Unie, de Kamers van Koophandel en vele lokale ondernemersverenigingen en branches.




Ingezonden persbericht