Gemeente Oldebroek


Kennismaken met aangepast sporten

In acht gemeenten op de Noordwest-Veluwe is 'Kies je aangepaste Sport' van start gegaan. Kinderen en jongeren met een beperking kunnen met dit project kennismaken met verschillende sporten die bij hen passen.

Hattem, Heerde, Oldebroek, Harderwijk, Putten, Ermelo, Nunspeet en Elburg hebben de krachten gebundeld om het sporten voor kinderen en jongeren (6-23 jaar) met een beperking een impuls te geven. De doelgroep is kinderen en jongeren met bijvoorbeeld een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke beperking, gedragsstoornissen of psychiatrische problematiek.

Informatieboekje
Het sportaanbod voor kinderen en jongeren met een beperking is een boekje gebundeld. Tientallen sportaanbieders presenteren hun aanbod aan de kinderen en jongeren. In totaal worden bijna veertig verschillende sporten aangeboden. In Oldebroek doen voetbalvereniging WHC, volleybalvereniging Blauw Wit en ATB vereniging Oldebroek mee. Het cursusboekje kun je per e-mail aanvragen bij Jurjen Engelsman via jurjen.engelsman@gelderland-sport.nl. Vergeet daarbij niet het postadres te vermelden. Daarnaast is het boekje te downloaden op www.oldebroek.nl onder de knop samenleving/sport/doelgroepen.Ook liggen er boekjes in het gemeentehuis en het dorpskantoor.

Kies je aangepaste sport is een project van de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met MEE Veluwe en Special Heroes.