Persbericht

27 januari, 2011

Riverbed ontvangt E-Lab-kwalificatie voor EMC RecoverPoint ~ Oplossing ondersteunt klanten bij het versnellen van disaster recovery en het verlagen van kosten ~

Riverbed, de IT performance company, heeft onlangs de EMC E-Lab-kwalificatie voor EMC RecoverPoint voor Steelheads ontvangen. EMC RecoverPoint is een oplossing voor intelligente op netwerk gebaseerde databeveiliging en disaster recovery. Door deze kwalificatie kunnen klanten van Riverbed en EMC oplossingen ontwikkelen die hun databeveiligingsinitiatieven verbeteren. Daarnaast onderstreept de relatie de inzet van Riverbed en EMC voor hun gezamenlijke klanten om enorme hoeveelheden dubbele data over het WAN te vermijden. Hierdoor versnellen DR-processen en worden IT-kosten verlaagd.

Internationaal verbonden IT-organisaties moeten efficiënte en beveiligde IT leveren, terwijl ze tegelijkertijd verantwoordelijk zijn voor goede prestaties voor hun eindgebruikers. Riverbed verbetert de WAN-performance voor een groot aantal applicaties. De oplossing is geschikt voor zowel individuele remote medewerkers, kleinere kantoren evenals grote datacenters. De producten van Riverbed bieden een complete aanpak voor applicatieversnelling en disaster recovery over het WAN. Organisaties met strategische databeveiligingsinitiatieven zetten Steelheads in om hun back-up, disaster recovery, replicatie en storage consolidatieprocessen te versnellen. Daarnaast breidt Riverbed zijn applicatie- en deduplicatiemogelijkheden op het gebied van cloud storage uit met de Whitewater-applicatie. Deze applicatie voorziet organisaties van een snelle, veilige en kostenefficiënte methode waardoor cloud storage eenvoudig kan worden geïntegreerd met bestaande back-up infrastructuur en disaster recove ry-strategieën, zonder dat dit de beveiliging aantast.