Ingezonden persbericht



Verlichte boerderijenroute Gouwe Wiericke

27 januari muzikale aftrap in Reeuwijk met Reedeurper Mannenkoor

Donderdagavond 27 januari opent het Reedeurper Mannenkoor de achtste editie van de verlichte boerderijenroute in het Groene Hart. Vanaf kwart over zeven 's avonds verzorgt ze tot tien uur in een gezellig aangeklede boerenschuur tussen Kerkweg 11 en 13 in Reeuwijk meerdere korte optredens. Dit pand is een van de 75 aangelichte adressen op de circa 20 km lange route Gouwe Wiericke. De data zijn 27 en 29 januari, 2, 3, 5, 9, 10 en 12 februari.

Bezoekers kunnen de route op 27 en 29 januari, 2, 3, 5, 9, 10 en 12 februari rijden. Deze rondgaande route in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen heeft verschillende startmogelijkheiden. In Bodegraven kan men beginnen op de kruising J.C. Hoogendoornlaan / Voshol of aan de Oud Bodegraafseweg. Ook het Streekmuseum Oudheidkamer aan de Oudeweg in Reeuwijk is een startplaats en in Waddinxveen is dat de Bloemendaalseweg. Op www.verlichteboerderijen.nl staat de routekaart, het wekelijkse programmaoverzicht en de verkoopadressen van het boekje met activiteitenoverzicht vermeld. Wie zich terdege wil voorbereiden kan voor ¤ 2,50 op 25 locaties in het gebied dit setje kopen.

Programmasuggesties

Donderdag is de muziekavond tijdens deze verlichte boerderijenroute. Op 3 februari zingt muziekgroep Gras uit Bodegraven en op 10 februari nog een keer het Reedeurper Mannenkoor. Ouderen in Bodegraven en Reeuwijk gaan via de Zonnebloem op 27 januari in bussen en met gids de route te rijden. Bij Vergeer Holland aan de Reewal worden ze gastvrij onthaald. In tegenstelling tot eerdere routes is er de komende drie vrijdagavonden géén verlichte boerderijenroute, maar wel op de zaterdagavonden.

Vijf melkveebedrijven aan de J.C. Hoogendoornlaan, Oud Bodegraafseweg, Oud Reeuwijkseweg en Middelburgseweg zijn diverse avonden te bezoeken. Enkele daarvan doen mee aan het MerkMelkproject van FrieslandCampina. Bij twee bedrijven melkt een melkrobot de koeien. Bezoekers kunnen biest proeven. Dat is de eerste melk van de koe nadat ze een kalfje heeft gekregen. Het biologische bedrijf houdt in de laatste week open huis. Bewoners aan de Bloemendaalseweg hebben met vereende krachten een expositie over deze eeuwenoude boerderijenweg door Waddinxveen en Gouda samengesteld. Op enkele plaatsen zijn prijsvragen. Onder de goede inzenders wordt manden met producten uit het Groene Hart verloot.