Gemeente Apeldoorn

Stadsdichter Bierman draagt voor tijdens Gedichtendag 2011

Stadsdichter Willem Bierman draagt op donderdag 27 januari ter gelegenheid van de Gedichtendag 2011 zijn gedicht 'Nocturne, voor Grift en wat straten' voor. De voordracht vindt plaats van 9.30 tot 11.30 uur in CODA aan de Vosselmanstraat 299. Het thema van de jaarlijks terugkerende Nationale Gedichtendag is 'nacht'. De bijeenkomst is vrij toegankelijk.

Gedichtendag is ieder jaar hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Op deze dag staat de poëzie een dag lang in het zonnetje. In heel Nederland worden op scholen, in bibliotheken, winkels en culturele instellingen diverse poëzieactiviteiten georganiseerd. Dit jaar staat de dag in het teken van 'nacht'. Al eeuwenlang zijn schrijvers, kunstenaars en musici gefascineerd door de nacht. Het thema inspireerde Willem Bierman tot het schrijven van zijn gedicht 'Nocturne, voor Grift en wat straten'.

Toegift
Een bijzondere toegift van stadsdichter Willem Bierman is te vinden op www.apeldoorn.nl/stadsdichter. Ook is hier meer te lezen over zijn werk en staat van dienst.





---- --