Iselinge Hogeschool presenteert aanpak crossmediadidactiek


De leerkracht als nieuwe Avatar?

Doetinchem, 20110127 -- Woensdag 2 februari 2011 vindt op Iselinge Hogeschool de lectorale rede plaats van de nieuwe lector crossmediadidactiek Joost Cohensius. Dit keer niet in de vorm van een 'normale' rede, maar presenteert Cohensius een origineel en spannend crossmediaal programma met onder andere een korte film en de presentatie van een demo van een nieuw te ontwikkelen game.

Nieuw onderwijslandschap
Cohensius focust zich met zijn lectoraat op de sterk groeiende convergentie (= het samensmelten van) van diverse mediavormen met als doel deze convergentie ook door te voeren in het onderwijs. Door middel van de zogenaamde visionaire Blue Ocean Strategie, waarin ruim plaats is voor onderwerpen als serious gaming, sociale netwerken en een veranderende rol voor de leerkracht, speelt IJsselgroep de komende jaren een prominente rol in het nieuwe onderwijslandschap.


Lagerhuis debat
Na de interactieve presentatie start een 'Lagerhuis debat'. Hierin nemen mensen plaats uit het onderwijs, het crossmediale werkveld en studenten van Iselinge Hogeschool. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen, zoals: 'Wordt de leerkracht de Avatar van de toekomst?', wordt er invulling gegeven aan een innovatieve inhaalslag binnen het onderwijs.


De bijeenkomst is van 15.30 - 17.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.





Iselinge Hogeschool onderdeel van IJsselgroep