Man date graag met rijpere vrouw


Oosterhout, 20110127 -- Een rijpere, succesvolle vrouw wordt door veel mannen bijzonder aantrekkelijk gevonden. 31 procent van de mannen date graag met een vrouw die minimaal 8 jaar ouder is. Zelfs een serieuze relatie wordt niet altijd uitgesloten. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 750 singles ondervroeg over cougars en toyboys.

Cougars & Toyboys

Cougar vrouwen zijn zelfverzekerd, onafhankelijk, aantrekkelijk, hebben een goede carrière en zijn tussen de 40 en 60 jaar. Daten doen ze bij voorkeur met een veel jongere man. Uit het onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat er genoeg mannen zijn die haar dit plezier willen verschaffen. 31 procent van hen date geregeld met een rijpere vrouw en nog eens 24 procent zegt dit graag te willen proberen.                               

Leeftijdsverschil

Bij 11 procent van de heren is de dame in kwestie 8 tot 10 jaar ouder. Bij nog eens 15 procent is dit 11 tot 16 jaar en een overige vijf procent van de mannen beleeft het meeste plezier aan het daten wanneer de vrouw 17 tot 21 jaar ouder is. Van alle geënquêteerde vrouwen heeft 33 procent geregeld een date met haar jongere toyboy.


Aantrekkelijk

Wat maakt het daten met een oudere vrouw, of een veel jongere man nu zo ontzettend aantrekkelijk? Voor de mannen ziet de top vijf er als volgt uit:


  1. Seksueel erg ervaren

  2. Seksueel zonder gene en remmingen

  3. Verzorgd, aantrekkelijk uiterlijk

  4. Zelfverzekerd

  5. Zelfstandig leven, eigen carrière




Voor vrouwen gelden de volgende pluspunten:


  1. Knap uiterlijk, lekker lichaam

  2. Seks, fysieke aantrekkingskracht

  3. Modern, jong van geest

  4. Onvermoeibare bedprestaties

  5. Flexibel in de omgang, ruimdenkend




Datingtrend

Niet alleen buitenlandse celebs, zoals Madonna (52) met de 24 jarige Brahim Zabat of Demi Moore (47) met de 16 jaar jongere Ashton Kutcher, laten een trend zien. Op eigen bodem zien we dat Patricia Paay (60) gaat samenwonen met de 34 jaar jongere Nicky. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat mannen deze ontwikkeling een warmer hart toedragen dan vrouwen. Zo vindt 44 procent van de mannen het een aantrekkelijk idee om te daten met een vrouw die een stuk ouder is. Bij de vrouwen ligt dit op 25 procent.

Relatie

Op de vraag of ze het mogelijk achten een serieuze relatie te krijgen met iemand die een behoorlijk stuk ouder of jonger is antwoordt 12 procent van de mannen met een volmondig ja. Nog eens 28 procent laat weten het zeker niet uit te sluiten. De vrouwen nemen het allemaal wat minder serieus. Zo ziet slechts 6 procent zichzelf een relatie krijgen met haar veel jongere vriend en sluit 20 procent het niet uit.