Gemeente Zederik


Winkeliers overhandigen rapport aan wethouder Krämer

Overhandiging rapport 'Meerwaarde zelfstandige
Levensmiddelendetaillist'

Op donderdag 27 januari jl. overhandigden Frans Versteeg van de Plusmarkt Meerkerk en Peter de Jong van de COOP Ameide het rapport: "Meerwaarde van de zelfstandige levensmiddelendetaillist" aan wethouder economische zaken Ralf Krämer. In het rapport wordt het belang van zelfstandige winkeliers voor de leefbaarheid in de gemeente beschreven.

Henk van Maaren van de Spar Lexmond was helaas verhinderd. "als zelfstandige winkeliers zijn wij betrokken bij ons dorp en nemen we deel aan plaatselijke acties. We willen een positieve impuls geven aan de leefbaarheid", aldus Frans Versteeg. Peter de Jong geeft aan dat er een landelijke tendens bestaat dat bij vrijkomende supermarktlocaties grote organisaties eerder benaderd worden dan zelfstandige ondernemers. Volgens hem gaat dat in veel gevallen ten koste van die betrokkenheid.

Tijdens de overhandiging geeft wethouder Ralf Krämer aan dat gemeente Zederik deze mening deelt: "Het belang van goede supermarkten en andere dagwinkels als bijvoorbeeld een bakker, groenteboer en slager met betrokken ondernemers in de drie grote kernen van onze gemeente wordt door ons onderkend. We zijn blij dat we hierin op één lijn zitten met de ondernemers. Dat geeft aan dat we dezelfde ambitie hebben als het gaat om de detailhandel en leefbaarheid in onze gemeente. Een goed uitgangspunt om samen tot resultaten te komen".

Klik hier voor meer informatie over de verkiezingen Provinciale Staten Klik voor meer info over verkiezing Provinciale Staten

25 jaar gemeente Zederik
Werk aan de weg
Sociale kaart
Nieuwbouwprojecten
Raadscommissies
Raadsvergadering
Besluiten B&W
Brandweer
Wmo
Infoblok alcohol en drugs
Zoeken in Bekendmakingen
Recent op Actueel