Persbericht

UNIT4 levert software aan Portugese universiteit

~ Universidade Católica Portuguese kiest Agresso Business World als platform voor betere dienstverlening in snel veranderende omstandigheden ~

Sliedrecht, 27 januari 2011 - De Nederlandse bedrijfssoftwareleverancier UNIT4 gaat zijn oplossing Agresso Business World leveren aan de Universidade Católica Portuguesa (UCP). De Portugese universiteit gaat gebruik maken van de modules Finance, Research, Fixed Assets, Human Resources, Payroll en Management Information. UCP koos voor Agresso Business World om het informatiebeheer eenvoudiger, sneller en zonder hoge koste aan te passen aan de stroom van bedrijfsveranderingen waar de organisatie continue mee te maken heeft.

De Katholieke universiteit van Portugal heeft een hoofdkantoor in Lissabon en regionale afdelingen in Beira, Brega en Porto. Ruim 11.000 studenten krijgen er les van duizend docenten, in 85 vakken (op Bachelor- en Master-niveau).

UCP vervangt verschillende losse informatiesystemen door de geïntegreerde ERP-oplossing van UNIT4, met als doel om gebruikers en beslissingnemers eenvoudiger toegang te geven tot consistente en betrouwbare informatie. Met Agresso Business World kan de universiteit de dienstverlening aanzienlijk verbeteren, door het efficiënter maken van processen voor onderwijzend personeel, werknemers en studenten.

"We hebben gekozen voor Agresso Business World vanwege de flexibiliteit die deze oplossing biedt in het beheren van verschillende projecten en activiteiten", aldus Professor Helena Brissos de Almeida, Chief Executive bij UCP. "UNIT4 heeft laten zien dat deze oplossing zijn investering meer dan waard is en dat ze ons kunnen helpen bij onze huidige en toekomstige uitdagingen."

"Met Agresso Business World kunnen we onze bedrijfssoftware eenvoudig en snel aanpassen aan toekomstige veranderingen", aldus Professor Dr. Helie de Chanterac, IT Department Director. "We zijn ervan overtuigd dat de oplossing ons helpt om onze werkzaamheden te optimaliseren en kan meeveranderen met de organisatie. Hierdoor kunnen we het aantal systemen dat in gebruik is binnen de organisatie terugdringen."

Een belangrijke overweging in de keuze, was de uitgebreide ervaring van UNIT4 in het hoger onderwijs. De implementatie wordt uitgevoerd in negen maanden door consultants uit Portugal, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, samen met een team van UCP.