Politie Groningen

Donderdag 27 januari 2011

Provincie Groningen, 27-01-2011

Tiener aangehouden na mishandeling

SAPPEMEER De politie heeft woensdagmiddag in Sappemeer een 16-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De tiener had in zijn woning ruzie gekregen met een familielid. Die ruzie escaleerde dusdanig dat huisraad kapot werd gegooid door de jongen. Een buurman probeerde de situatie te sussen, maar kreeg vervolgens klappen van de verdachte. Ook werd de 64-jarige buurtgenoot met een mes bedreigd. De politie heeft de jongen meegenomen en ingesloten voor verhoor.

Tweetal aangehouden voor diefstal met geweld

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagavond in een woning twee Winschoters van 19 en 24 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal met geweld. Het duo zou eerder die avond een woning binnen zijn gegaan van een 19-jarige plaatsgenoot en hem meerdere klappen hebben gegeven. Ze gingen er daarna vandoor met een muziekinstallatie en een spelcomputer. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Airbag uit auto gestolen

ZUIDHORN Een 65-jarige inwoner van Zuidhorn is in de nacht van dinsdag op woensdag gedupeerd geraakt door een diefstal in zijn auto. Onbekenden hebben die nacht de auto van de man opengebroken en de airbags weggenomen. De auto stond op dat moment geparkeerd in de Klipper in Zuidhorn. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Bestuurders zonder rijbewijs

BEDUM De politie heeft woensdagmiddag op de St. Annerweg in Bedum een 20-jarige automobilist uit Delfzijl bekeurd. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook was de auto waarin hij reed niet APK-gekeurd en was het voertuig niet verzekerd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

GRONINGEN - Een 43-jarige automobilist uit Roden moest woensdagnacht op de A7 zijn rijbewijs inleveren omdat deze ongeldig was. Agenten zagen de auto van de Drent op de vluchtstrook bij Groningen staan en constateerden dat deze niet APK-gekeurd was. Vlak nadat een bergingsbedrijf was ingeschakeld kwam de bestuurder aanlopen met een kannetje benzine. De auto is echter afgevoerd omdat uit navraag bleek dat het voertuig niet verzekerd was. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden voor drugsbezit

VEENDAM De politie heeft woensdagnacht in de Minervastraat in Veendam twee mannen uit die plaats aangehouden. Het duo van 22 en 24 jaar was in het bezit van diverse soorten drugs. Naast een bolletje harddrugs vonden agenten diverse zakjes met poeders, balletjes en pastas. Een deel van de drugs (ca. 37 gram) is amfetamine (speed). De andere stoffen zijn niet bekend en worden voor onderzoek naar het NFI gestuurd. De Veendammers zijn voor verder onderzoek ingesloten.

GRONINGEN In de Muurstraat in Groningen werd woensdagnacht een 36-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man was in het bezig van zakje met 14 onbekende pillen. Ook had hij een bolletje cocaïne bij zich. Op het politiebureau werd na een test duidelijk dat in de pillen een bepaalde hoeveelheid MDMA zat. MDMA is ondermeer een stof in de drug XTC. De Stadjer is ingesloten. Hij had nog drie dagen celstraf tegoed.

Inbreker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 42-jarige man uit de gemeente Marum aangehouden voor een poging inbraak. Agenten reageerden op een melding van een inbraak in een woning aan de Celebesstraat in Groningen. De verdachte werd met nog een onbekende persoon door de bewoner overlopen. De inbrekers waren er inmiddels vandoor gegaan. Dankzij een duidelijk signalement kon de 42-jarige verdachte in de buurt worden aangehouden. De andere inbreker wist te ontkomen. De verdachte, een bekende van de politie, is ingesloten. De politie onderzoekt de inbraak.

Automobiliste rijdt 45km-auto aan

VLAGTWEDDE Bij een verkeersongeval is woensdagmiddag een 59-jarige man uit Vlagtwedde lichtgewond geraakt. De automobilist reed in een 45 km/u-auto op de Onstwedderweg in de richting van Ontwedde. Een 48-jarige automobiliste uit Wildervank had te laat in de gaten dat voor haar een zogenaamde 45km-auto reed. Een aanrijding was het gevolg. Het voertuig van de 59-jarige Vlagtwedder werd van de weg gedrukt en kwam in de berm tot stilstand. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel onderzocht. Zijn verwondingen vielen mee en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het langzame autootje raakte wel beschadigd en werd afgesleept.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 26 januari op diverse plaatsen op snelheid.

* Grijpskerk, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1252, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Warffum, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 764, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Hooghoudtstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 263, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 3, aantal overtredingen: 300, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Delfzijl, Hoogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 75, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Friessestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1755, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.