Dienstenbond CNV

Nieuws

26 januari 2011

UVIT: de onderlingen en outsourcing

CNV Dienstenbond blijft erop hameren dat er schot in de gesprekken dient te komen

CNV Dienstenbond sprak met UVIT. UVIT vertelde dat de onderlingen het erover eens zijn dat een overeenkomst op hoofdlijnen de basis vormt voor de verdere gesprekken. CNV ging ervan uit dat beide partijen het daar al over eens waren. CNV Dienstenbond blijft erop hameren dat er schot in de gesprekken dient te komen. Hoe delicaat en heikel het onderwerp ook is. Afwachten tot het moment dat externe factoren (bijvoorbeeld door eisen van de Nederlandse Bank) het proces versnellen, is UVIT als (zorg)regisseur onwaardig. UVIT brengt intussen de verwevenheid van de diensten die zorg, schade en de onderlingen aan elkaar leveren in kaart. Het duurt nog even voordat dit (kosten)plaatje af is. CNV houdt u op de hoogte van de resultaten.

Outsourcing
De raad van bestuur besloot om de catering te outsourcen. Uit een extern onderzoek blijkt dat de catering niet aan de wettelijke eisen voldeed. Ook de kwaliteit wisselt sterk per vestiging. UVIT selecteert een of meerdere partijen die de catering over willen nemen. Deze partij of partijen presenteren zich vervolgens aan de vakorganisaties, zoals is afgesproken in het sociaal plan. Op deze wijze houdt CNV in de gaten of het proces ordentelijk verloopt.

Scholingsbeleid en beloningsbeleid
Nog 16 oud-UVIT medewerkers worden begeleid door het LAC. Alhoewel zij onder het oude sociaal plan vallen, worden elementen uit het nieuwe sociaal plan daarbij toegepast. Zoals meer digitaal contact en meer contactmomenten. Over 6 weken vertelt UVIT over de bevindingen van het LAC met medewerkers die onder het nieuwe sp vallen. CNV hoort graag van tevoren van u op welke wijze dit proces verloopt bij het LAC.

Functiewaardering
Het onderzoek naar de functiewaardering van de hogere salarisschalen binnen UVIT door zowel HAY als FWF had als resultaat dat de hogere salarisschalen vergeleken met de financiële markt in de pas lopen. Wat echter invloed kan hebben op de functiewaardering, is dat directeuren mee gaan werken (hands-on). Waarschijnlijk daalt de functiewaardering van directeuren en stijgt dat van de afdelingsmanagers. CNV moedigt dit aan, maar wil wel dat het gevolg hiervan is dat een groter deel van de leidinggevenden onder de cao valt.

Resultaat gericht belonen
UVIT stelt het percentage voor het resultaat gericht belonen voor de oud UNIVE collega's vast op 60% over 2011. UVIT beschouwt 2011, evenals 2010, als een overgangsjaar, omdat de gesprekken met de onderlingen nog geen resultaten hebben opgeleverd. Werknemers die het hier niet mee eens zijn, rest een gang naar de rechter.

OR verkiezingen
De OR vraagt aan medewerkers om toestemming van uitstel van de OR-verkiezingen. CNV Dienstenbond vindt dat uitstel mogelijk moet zijn, omdat het momenteel woelige tijden zijn bij UVIT. Een OR met goede dossierkennis is noodzakelijk om als stevige sparringpartner van de UVIT-top te fungeren. CNV Dienstenbond spreekt binnenkort met OR-leden van UVIT. Een belangrijk onderwerp zijn de adviesaanvragen van de UVIT-top. CNV ziet graag dat UVIT heldere en concrete adviesaanvragen indient.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Arjan Baselmans;
a.baselmans@remove-this.cnvdibo.nl, tel: 040-2116674.