Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Arcadis krijgt opdracht ontwerp openbare ruimte Zwartsluis

Eenheid, kwaliteit en functionaliteit zijn sleutelwoorden

Dinsdag 25 januari jl. heeft het college besloten Arcadis opdracht te geven een ontwerp te maken voor het gebied tussen het museum Schoonewelle en het Arivaterrein in Zwartsluis. Aanleiding voor het maken van een nieuw ontwerp voor de openbare ruimte is het aantal ontwikkelingen en projecten in Zwartsluis.

"Het centrum van Zwartsluis gaat veranderen!," geeft wethouder Dick Visserman aan. "We hebben afgelopen maandag tijdens de inloopbijeenkomst daar allemaal kennis van kunnen nemen. Diverse projecten zijn in voorbereiding en een aantal projecten is al gestart. Wij vinden het belangrijk dat de openbare gebieden tussen de projecten éénheid, kwaliteit en functionaliteit uitstralen en dat ze passen binnen het Zwartsluis dat we kennen. Daarom is besloten hier één ontwerp voor te maken."

Op donderdag 13 januari jl. hebben 5 architectenbureaus hun plannen gepresenteerd. Vertegenwoordigers van de gemeente, Stichting Fortresse, Stichting Bezoekerscentrum Zwartsluis en de Handelsvereniging hebben, na een gedegen afweging van prijs en kwaliteit, een voorkeur uitgesproken voor Arcadis. Het college heeft deze lijn gevolgd en besloten Arcadis de opdracht te geven.
In april 2011 wordt het ontwerp voorgelegd aan de gemeenteraad van Zwartewaterland.
Stichting Fortresse en de Stichting Bezoekerscentrum Zwartsluis worden ook betrokken bij het vervolgtraject.


----------Einde bericht
Hasselt, 27 januari 2010