Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Nieuwe woonvoorziening Adullam in Genemuiden

Een t(e)huis voor wonen en werken voor 28 bewoners

De gemeente Zwartewaterland en Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg hebben in principe overeenstemming bereikt over het realiseren van een woonvoorziening met een dagactiviteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Genemuiden. Deze nieuwe voorziening kan volgens de planvorming in 2013 in gebruik genomen worden.

De doelgroep voor de nieuw te realiseren voorziening is mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorg- en/of begeleidingsvraag. Een deel van de bewoners gaat nog naar school of volgt een werk- en activiteitenprogramma op het eigen terrein of elders.

Locatie en omvang
Het beoogde perceel van 5.200 vierkante meter is onderdeel van het plan Binnenveld en ligt achter de Prins Clausstraat tegen de Krommesteeg. Op deze locatie wil Adullam een "t(e)huis voor wonen en werken" realiseren voor 28 bewoners. Tevens komt er een dagbestedingcentrum met 25 zorgplaatsen.

Urgentie is groot
Veel cliënten en hun ouders/wettelijk vertegenwoordigers hebben Adullam gevraagd deze zorg en begeleiding te gaan verlenen. Adullam had tot nog toe geen voorziening voor deze doelgroep in regio Noordoost-Nederland. Uitbreiding van het aantal zorgplaatsen in de regio Genemuiden is daarom dringend gewenst.
Wethouder Dick Visserman: "De gemeente Zwartewaterland juicht de komst van harte toe. De voorziening beantwoordt aan de vraag van velen in Genemuiden en biedt mogelijkheden voor het invullen van enkele tientallen arbeidsplaatsen."


----------Einde bericht
Hasselt, 27 januari 2010