Gemeente Bellingwedde

Tweede Kamerleden op bezoek bij College Bellingwedde

Wedde, (25 janauri) - Vrijdag 21 januari jl. brachten de Tweede Kamerleden Tjeerd van Dekken (PvdA) en Agnes Wolbert (PvdA) in gezelschap van consulent Henk Oosterhuis een bezoek aan het College van de gemeente Bellingwedde.

Doel van het bezoek was van gedachten te wisselen over de specifieke problematiek waarmee Bellingwedde zich, in relatie tot de opgelegde rijksopdrachten, geconfronteerd ziet als relatief kleine gemeente.

Zo kent Bellingwedde het probleem meer te moeten betalen in het kader van de WMO, zonder een eigen inkomenspolitiek te kunnen voeren. Een gemeente van 8.000 inwoners in de Randstad met een groot industriegebied heeft een veel complexere dynamiek dan een plattelandsgemeente als Bellingwedde waar weer heel andere factoren sterk de aandacht hebben, zoals de leefbaarheid. Met de Tweede Kamerleden is hierover van gedachten gewisseld.

Later op de dag brachten de Tweede Kamerleden samen met het College een bezoek aan het struundorp Wedde. Daar werden zij geïnformeerd over de plannen rondom het Swiebertje-project dat een van de concepten is dat meer toeristen naar de gemeente moet gaan trekken. Ook de Burcht van Wedde werd aangedaan. Per bus werd het gezelschap rondgeleid langs de overige dorpen in Bellingwedde. Zo kreeg men een beeld van Oudeschans als beschermd dorpsgezicht en van Bellingwolde waar bij de Meet plannen zijn om een zorgcomplex, aanleunwoningen en een medisch centrum te bouwen. In Blijham kreeg men informatie over het medisch centrum dat de gemeente aldaar wil realiseren. In Vriescheloo bekeken de Kamerleden verder de werkplaats van de gemeente en werden zij ook geïnformeerd over onderwerpen als het onderwijs en de Multi-functionele accommodaties zoals er een is gerealiseerd in Veelerveen.
-Einde-