Gemeente Lingewaard


Succesvolle wijkmeeting Loovelden

Afgelopen maandagavond 24 januari vond in de Kuul aan de Brink in Huissen de 1e wijkmeeting plaats voor het oprichten van een wijkplatform Loovelden. Met rond de 70 bewoners en raadsleden werd van gedachten gewisseld over de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Na een inleiding door Kees Telder, wethouder voor
o.a. Wijk- en buurtbeheer, werd een uitleg gegeven over gebiedsgericht werken. De wijkagent van de Zilverkamp en Loovelden, gaf de meerwaarde aan van samenwerking met burgers vanuit politieperspectief. De voorzitter van Zilverkamp Zuid deelde zijn ervaringen met de gemeente en benadrukte het belang van gebiedsgericht werken vanuit de bewoners.

Door middel van het plakken van stickers konden de bewoners hun prioriteit aangeven over de eerder aangedragen aandachtspunten voor verbetering van de leefbaarheid- en veiligheid in hun wijk. Het belangrijkste aandachtspunt vormt het fietspad vanaf de Loostraat door de wijk. Alle oversteken worden onveilig genoemd en het hele fietspad heeft slechte verlichting.
De 4 daarop volgende belangrijkste punten zijn:
- Parkeeroverlast bij de school

- Parkeeroverlast diverse plaatsen

- Overlast honden en honden poep

- Één toegangs- ontsluitingsweg Loovelden bij calamiteiten

Op dinsdagavond 15 februari 2011 is een informatieavond gepland. Tijdens deze informatieavond wordt dieper ingegaan op de werkwijze van een platform. Na afloop van de bijeenkomst hebben twaalf wijkbewoners zich voor deze avond opgegeven.

Bijeenkomst wijkplatform

(Geplaatst: 27 januari 2011)