Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

RTV Alkmaar op pad met HHNK

Publicatiedatum : 27 januari 2011

Archieffoto's van boerenerven

Het televisieprogramma `Alkmaar Actueel' van RTV Alkmaar besteedt zaterdag tussen 19.00 en 20.00 uur aandacht aan onze controles bij veehouders.

Op het erf van veeteeltbedrijven blijven onbedoeld altijd resten achter van mest en veevoer. Deze stoffen mogen na een regenbui niet in de sloot komen. Nu de koeien op stal staan gaan onze handhavers controleren of veehouders de juiste maatregelen treffen om deze verontreiniging van oppervlaktewater tegen te gaan.

Tijdens een controle deze week in Alkmaar is de cameraploeg met een van onze handhavers meegegaan. Het item laat zien waarom controle nodig is en dat vaak met een paar kleine aanpassingen in de bedrijfsvoering kan worden voorkomen dat schadelijke stoffen in de sloot terechtkomen.

RTV Alkmaar is te ontvangen op de kabel van UPC in de gemeente Alkmaar als kabelkrant- en televisiekanaal op kanaal S15-/frequentie 256,00 MHz.

Voor collega's die deze zender niet kunnen ontvangen, het programma is ook terug te kijken op de website van RTV Alkmaar.