Politie Gelderland-Zuid

Ouder iemand overvallen

Nijmegen, 27-01-2011 o Woensdagavond is een 87-jarige vrouw overvallen in haar woning. De daders drongen haar woning binnen en doorzochten de hele woning. De vrouw werd hardhandig opzij geduwd. De politie is op zoek naar getuigen.

De 87-jarige vrouw hoorde de deurbel, liep naar de deur en vroeg wie er voor de deur stond. Toen er werd gedreigd dat de ruiten werden ingeslagen, deed zij open en werd bij de keel gepakt. Twee overvallers drongen binnen, duwden haar op de grond en vroegen om sieraden en geld. Dit gebeurde in een woning aan de Beverweg in Nijmegen tussen 20.15 en 20.30 uur.

Sporenonderzoek
Later op de avond werd de politie gebeld en het overvallenteam van de politie schakelde een onderzoek in. Er werd een buurtonderzoek gehouden dat donderdag werd voortgezet en de technische recherche kwam voor een sporenonderzoek. De vrouw kon de rechercheurs van het overvallenteam een goede omschrijving geven van de twee overvallers.

Dader 1
- blanke man
- met krulsnor
- ongeveer 40 jaar
- rond de 1.75m lang
- bruin/witte muts met flappen
- sprak slecht Nederlands
- droeg donkerblauw jack en grijze rib broek

Dader 2
- blanke man
- ongeveer 30 jaar
- rond de 1.65m lang
- donker haar
- sprak goed Nederlands
- droeg donkere capuchon en das voor neus en mond - en een donkerblauw jack met donkere ribbroek

Getuigenoproep
Hebt u iets gezien in de buurt van de Beverweg in Nijmegen dat het overvallenteam kan helpen bij het onderzoek? Meldt dit dan via het nummer 0900-8844. Wilt u anoniem uw informatie doorgeven? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000. (13)

Laatst gewijzigd 27-01-2011 17:14 | © Regio Gelderland-Zuid |