D66

donderdag 27 januari 2011

Sophie in `t Veld krijgt EPIC International Champion of Freedom prijs

Aan de vooravond van de internationale dag van de privacy heeft Europarlementslid Sophie in `t Veld op de jaarlijkse privacy conferentie in Brussel de ´EPIC International Champion of Freedom prijs´ gekregen.

In ´t Veld wordt wel "Liberal Crusader" genoemd, dit vanwege haar tomeloze inzet op het gebied van bescherming van privacy, zoals PNR (uitwisseling passagiersgegevens) en SWIFT (uitwisseling bankgegevens). De politica werkt al jaren hard aan het beschermen van burgervrijheden.

vechten voor vrijheid

In 't Veld: "Ik voel me vereerd en ik ben erg blij met deze prijs. Vrijheid is iets heel kostbaars en we moeten daar erg alert op zijn. EPIC is een Amerikaanse organisatie die ik erg waardeer en bewonder. Ze zijn hét voorbeeld van een transatlantische alliantie van mensen die samen voor vrijheid vechten."

De sociaal-liberaal ziet de EPIC International Champion of Freedom prijs dan ook als een aanmoediging om zich op dit terrein te blijven inzetten.

Winston Award voor bescherming privacy

EPIC is een onderzoekscentrum in Washington, D.C., Verenigde Staten, opgericht in 1994 om aandacht te vragen voor burgerrechten en bescherming van privacy.

De EPIC International Champion of Freedom prijs bestaat sinds 2004 en is sindsdien pas twee keer eerder toegekend.

In 2010 kreeg Sophie in ´t Veld de Winston Award, de positieve prijs van Bits of Freedom voor mensen die zich inzetten voor de bescherming van privacy.

Klik hier om de videomessage te bekijken die Sophie in ´t veld voor deze gelegenheid heeft ingesproken.