Gemeente Schagen

Millennium Gemeente Schagen zoekt wereldse bedrijven en organisaties

Gemeente Schagen is sinds 2010 een Millennium Gemeente: een gemeente die de millenniumdoelen van de Verenigde Naties, gericht op wereldwijde armoedebestrijding, een warm hart toedraagt. Voor meer informatie over deze doelen, zie www.millenniumdoelen.nl.

Om inzicht te krijgen welke organisaties, particulieren en bedrijven in Schagen een âwereldse blikâ hebben, heeft de gemeente aan COS Noord-Holland de opdracht gegeven om een inventarisatie te maken. Op die manier weet de gemeente wie zij kan benaderen voor activiteiten binnen het kader Millennium Gemeente.

Â

Gemeente Schagen zoekt organisaties en particulieren die een project ondersteunen of hebben opgezet in een ontwikkelingsland. Daarnaast zoekt zij bedrijven die:Â


- zich inzetten voor een goed doel in een ontwikkelingsland, of


- ondernemen in Schagen én in een ontwikkelingsland om kansen van mensen daar te vergroten, of


- werken met duurzame energie of een milieuvriendelijke bedrijfsvoering hebben, of


- gebruik maken van eerlijke (fairtrade) en biologische producten, of


- letten op de herkomst van een product, of deze met respect voor mens en milieu gemaakt is.

Â

Meld u online aan!

Herkent u zichzelf in de bovenstaande omschrijving en wilt u opgenomen worden in de inventarisatielijst van gemeente Schagen? Vul dan het online aanmeldformulier in op www.cosnoordholland.nl (het liefst vóór 11 februari 2011). Voor vragen kunt u contact opnemen met Leoniek Verhage van COS Noord-Holland via tel. (072) 520 25 17.

Â

COS Noord-Holland is het regionale centrum voor internationale samenwerking. We bieden netwerk, informatie en advies rondom duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Â