Landstede

Voorleesontbijt bij Kinderopvang in Ommen

Aandachtig en in pyjama luisterden zon dertig peuters van kinderdagverblijf Kwibus in Ommen op 26 januari tijdens een sportief Voorleesontbijt naar de avonturen van Fiet, een vogel die graag wil rennen. Het Voorleesontbijt vond plaats in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Er waren twee voorleesrondes: de eerste om 9.00 uur voor de peuters van de verticale groepen, de tweede een uur later voor de peuterplusgroep. Voorlezer Wiliam van Lenthe las niet alleen voor: Als coachende vakleerkracht bewegingsonderwijs, liet hij de kleintjes uiteraard ook veel bewegen, vertelt pedagogisch medewerker Agnes van der Linde.

Na het voorlezen werd er genoten van een lekker ontbijtje: een bolletje en wat drinken. Ook konden de peuters van klei nog hun eigen Fiet maken.

Nationale Voorleesdagen
Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Daarom zijn er elk jaar de Nationale Voorleesdagen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen. Ook bibliotheken en boekhandels organiseren in deze periode activiteiten rond voorlezen.

De dagen, die altijd beginnen met een Voorleesontbijt, hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Dit jaar vonden de Nationale Voorleesdagen plaats van 19 t/m 29 januari.

Kinderopvang Ommen
Landstede Kinderopvang