Leden Abvakabo FNV stemmen in met akkoord TNT

27/01/2011 14:40

ABVAKABO FNV

De leden van Abvakabo FNV hebben ingestemd met het principeakkoord over vermindering van het aantal gedwongen ontslagen bij TNT. Een kleine meerderheid van 57 procent vindt dat de bonden via de acties het onderste uit de kan hebben gehaald om zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk aan het werk te houden.

Een overtuigend ja had Peter Wiechmann, bestuurder van Abvakabo FNV, niet verwacht. "Dat het spannend zou worden, had ik van tevoren al verwacht. De enorme onvrede op de werkvloer speelt hierbij een grote rol. Mensen zijn de hoge werkdruk, de intimidatie van leidinggevenden en het gesjoemel met overuren en ziekteverlof meer dan zat. Dat vind ik meer dan begrijpelijk, maar ik ben blij dat het akkoord toch is aangenomen. Meer zat er écht niet in."

Ook al is het akkoord aangenomen, Wiechmann realiseert zich dat het werk er nog niet op zit. "Het begint pas! De grootste groep mensen wordt binnenkort overcompleet verklaard en wij moeten er bovenop zitten dat afspraken worden nagekomen", verklaart Wiechmann. "Want laat helder zijn: we hebben nooit ingestemd met gedwongen ontslagen en we zullen vechten voor elk gaatje en elke baan. De strijd is niet gestreden."

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en sluit jaarlijks zo'n 250 cao's en sociale plannen af voor ongeveer 2 miljoen werknemers. De bond behartigt de belangen van werknemers in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom.