Gemeente Heumen

Ondernemers in Heumen enthousiast over nieuw beveiligingsplan

Na afgelopen maanden voorbereidingen te hebben getroffen voor de beveiliging van de bedrijventerreinen in Heumen, maakt het parkmanagement nu een rondgang om ondernemers te overtuigen van deelname aan de collectieve beveiliging.

"Met name van belang is het verkrijgen van draagvlak voor dit project", aldus René Joosten van de gemeente Heumen. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de uitvoering van het nieuwe camerabeveiligingsplan dat in het tweede kwartaal van 2011 geïmplementeerd zal worden als voldoende ondernemers op de bedrijventerreinen het project ondersteunen. Vanzelfsprekend moet ook voldaan worden aan de voorschriften met betrekking tot privacy.

Het project bestaat uit een gezamenlijke aanpak van de criminaliteit en veiligheidsaspecten voor ondernemers op de bedrijventerreinen in Heumen. De bedrijventerreinen zullen worden voorzien van intelligente camerasystemen gekoppeld aan de regionale toezichtsruimte in Nijmegen. "Dit zorgt voor een bewezen daling van het aantal voorvallen op de bedrijventerreinen", aldus Pieter van der Have, parkmanager in Heumen.

De gemeente Heumen financiert de investering vanuit de revitalisering van de bedrijventerreinen. De ondernemers dragen bij aan de exploitatie van het systeem. Hiervoor zal het parkmanagement een rondgang maken langs alle ondernemers. De afgelopen maanden heeft een werkgroep van ondernemers in samenwerking met de gemeente, politie en brandweer hard gewerkt aan het keurmerk veilig ondernemen voor de bedrijventerreinen. Resultaat van de samenwerking en enquête onder gevestigde ondernemers is een maatregelenmatrix die de komende jaren zal zorgen voor een verbetering van de veiligheid op de bedrijventerreinen.

Meer informatie op www.parkmanagementheumen.nl.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met dhr. E. Schiffelers, telefoon +31(0)6-15829057, per email info@deparkmanager.nl.