Gemeente Zoetermeer

Uitbreiding Socialsofa's

Zoetermeer is gestart met het vervolgproject Socialsofa en organiseerde daarom vorige week een workshop mozaïeken voor inwoners uit zes verschillende wijken. Een aantal inwoners van deze wijken adopteerden een Socialsofa die zij nu met elkaar gaan versieren. Vijftig bewoners bezochten de workshop.
Ontmoetingsplek
Een Socialsofa is niet zomaar een bank. Het is een middel voor inwoners om elkaar te leren kennen. Inwoners van Zoetermeer hebben behoefte aan sociale ontmoetingsplekken. De Socialsofa's vullen die plekken in. Inwoners adopteren een bank, maken samen het ontwerp en ze voeren dit ontwerp ook uit. Als de bank eenmaal klaar is, houdt hij de functie van ontmoetingsplek in de wijk.

Zes nieuwe sofa's
In de stad staan al vijftien Socialsofa's, er komen er nu nog eens zes bij. De nieuwe sofa's komen te staan in de Appelgaarde (Seghwaert), de Lenastroom (Oosterheem), bij de Tjotterkade (De Leyens) en de Zijlberg (Meerzicht). Ook bij winkelcentrum De Vijverhoek (Driemanspolder) en bij Kern Kinderopvang De Veur (Rokkeveen) worden sofa's geplaatst. Na deze zes sofa's komen er nog negen sofa's bij zodat er eenendertig sofa's de stad verfraaien.

Werkplaats open voor inwoners
De komende maanden kunnen de inwoners die mee willen helpen met het versieren van de sofa's iedere dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur en op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur terecht in de werkplaats van de gemeente aan de Industrieweg 6A. De sofa's voor het winkelcentrum, Kern Kinderopvang en de Zijlberg worden in de wijk gemaakt.