Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 27-01-2011

Nepwapen

AMERSFOORT- Op woensdag werd een jongen met een nepwapen aangehouden. Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie de melding dat iemand met een vuurwapen zou lopen aan de Kleine Haag. Agenten gingen ter plaatse en troffen een groepje jongens aan. Een jongen van 17 uit Hooglanderveen vertelde inderdaad een nepwapen bij zich te hebben, welke als aansteker gebruikt kan worden. Een 16-jarige jongen had hier even daarvoor mee zitten spelen. Beide jongens krijgen via Bureau HALT een alternatieve straf.

Scootercontrole

AMERSFOORT- Op woensdag werd een scootercontrole gehouden. Tussen 14.00 uur tot 20.30 uur werd een bromfietscontrole gehouden op de Keerkring en de Asch van Wijckstraat. In totaal werden 94 bromfietsen gecontroleerd en waarvan er 39 niet in orde waren. In totaal werden 48 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. Rijden met een opgevoerde motor en het niet kunnen tonen van de papieren.

Winkeldief met mes

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.00 uur verliet een winkeldief een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. Dit werd gezien en toen een medewerkerster de man tegenhield werd zij bedreigd met een mes. De man verdween en de politie werd gewaarschuwd. In de omgeving werd de 31-jarige man uit Amersfoort aangetroffen en werd direct aangehouden. Hij had een geprepareerde tas bij zich.

Agressieve man

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een agressieve man aangehouden. Omstreeks 17.30 uur fietste een 53-jarige man uit Amersfoort over de Arnhemseweg en werd plotseling van zijn fiets geslagen door een man. De 53-jarige stond op en werd vervolgens geslagen door de man. De politie werd gewaarschuwd en de 28-jarige man uit Twello werd vervolgens in de omgeving aangetroffen en direct aangehouden. In de politieauto was de man ook niet tot bedaren te brengen en bedreigde de agenten mondeling. De man is ingesloten voor verhoor.

Vechtpartij

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een aantal personen aangehouden na een vechtpartij. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een flinke vechtpartij aan de gang was aan de Waterdreef. Meerdere personen waren aan het vechten met elkaar. De politie kwam tussenbeide en hierbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok en peperspray. Door de politie werden zes mannen en vrouwen aangehouden in de leeftijd van 22 tot 43 jaar afkomstig uit Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam. Waarom de vechtpartij ontstond is nog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Overlijden

LEUSDEN- Een vrouw is op donderdagochtend aan haar verwondingen overleden, die ze had opgelopen bij een verkeersongeval.

Een vrouw raakte op zaterdagmiddag 22 januari gewond, nadat ze was aangereden. Omstreeks 14.00 uur reed de 89-jarige vrouw uit Amersfoort over de Plesmanstraat. Een 41-jarige automobiliste uit Achterveld, kwam uit de richting van de Horsterweg en vertelde dat plotseling de scootmobiel voor haar overstak. Op dat moment was het zicht niet goed vanwege de laagstaande zon. De bejaarde vrouw werd aangereden en werd met een gebroken been en nekletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

De vrouw is op donderdagochtend 27 januari in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.