Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.10 uur

Utrecht, 27-01-2011

Wapenbezit

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft in de nacht van dinsdag 25 januari op woensdag 26 januari een 31-jarige inwoner van Bunschoten aangehouden die in het bezit bleek te zijn van twee vuurwapens.

Surveillerende agenten controleerden rond 02.55 uur op de Zuiderzeelaan een personenauto met twee inzittenden. Tijdens de controle zagen de agenten dat de passagier iets onder de stoel stopte. Toen de agenten hem daarna aanspraken en zijn identiteit wilden vaststellen rende de man plotseling weg. Tijdens de achtervolging zagen de agenten dat de verdachte een voorwerp van zich afgooide. Dit bleek een vuurwapen te zijn waarna één van de agenten besloot een waarschuwingsschot te lossen. Dit bleek te helpen want de verdachte kon kort hierna worden aangehouden op de Harderwijker Bank.

Tijdens de commotie rond de aanhouding zag de bestuurder van de auto kans om te ontkomen. De auto liet hij hierbij achter. Bij het onderzoek van de auto werd onder de stoel van de aangehouden passagier een tweede vuurwapen aangetroffen. Bij de Bunschoter troffen de agenten de bijbehorende munitie aan. De verdachte is ingesloten in het politiebureau en wordt voorgeleid bij justitie.

Het onderzoek naar de bestuurder van de auto, wordt voortgezet.

Winkeldief toch aangehouden

BAARN- Op dinsdag werd een winkeldief alsnog aangehouden. Omstreeks 15.15 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een winkel aan de Laanstraat. Agenten zagen de man lopen over het Stationsplein. Bij het zien van de agenten rende de jongen direct hard weg en stak met gevaar voor eigen leven de spoorbaan over. De jongen kon helaas toch overkomen en in de omgeving van het station werd een geprepareerde tas aangetroffen met daarin vermoedelijk gestolen goederen. Niet veel later zagen agenten de 18-jarige man uit Baarn lopen. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.