Hogeschool Windesheim

Ruime belangstelling voor hbo-opleidingen Windesheim Flevoland

Persbericht, 27 januari 2011

Volgende maand begint een nieuwe groep studenten in Lelystad aan de deeltijd en duale hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening van Windesheim Flevoland. Allemaal werken ze al in het beroepenveld, bijvoorbeeld in de jeugdhulpverlening, de psychiatrie, justitiële hulpverlening of gehandicaptenzorg. Zij willen graag een hbo-studie volgen. Windesheim Flevoland biedt deze hbo-opleiding al enkele jaren aan in Lelystad. Vanaf september 2011 kan hier ook worden gekozen voor de deeltijd en duale hbo-opleidingen Bouwkunde, Verpleegkunde en Small Business en Retail Management. En bij voldoende studenten kan ook dan opnieuw worden ingestroomd bij Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Sociaal Pedagogische Hulpverlening is een kleinschalige hbo-opleiding. De studenten werken doorgaans al op mbo-niveau als hulpverlener. Bijvoorbeeld met jongeren die niet meer thuis kunnen wonen, licht verstandelijk gehandicapten, psychiatrische patiënten of dementerende ouderen. Windesheim Flevoland biedt deze opleiding vanaf september 2011 ook in een voltijdse variant aan in Almere.

Bij studenten die duaal studeren, betaalt de werkgever mee aan de opleiding. De ervaringen in de beroepspraktijk komen ruimschoots aan de orde tijdens de lessen. Ook in de voltijdopleiding gaan studenten al concreet aan het werk in de beroepspraktijk. Ze voeren opdrachten en onderzoek uit in opdracht van toekomstige werkgevers. Het zijn doorgaans resultaten die meteen worden toegepast door werkgevers.

Windesheim Flevoland
Windesheim Flevoland is een nieuwe hbo-instelling en onderdeel van Windesheim in Zwolle. Windesheim Flevoland biedt vanaf september 2011 zestien hbo voltijdopleidingen aan in Almere en vier hbo-duale/deeltijdopleidingen in Lelystad. In Almere vestigt de hbo-instelling zich in het nieuwe gebouw De Landdrost dichtbij het stadhuis en het Flevoziekenhuis. In Lelystad worden de deeltijdopleidingen verzorgd in het Ondernemingencentrum.