Gemeente Westvoorne


Fietsknooppuntensysteem Voorne-Putten en Rozenburg

Het fietsknooppuntensysteem Voorne-Putten en Rozenburg is gereed. Vanaf
1 januari 2011 kan iedereen zelf een fietsroute samenstellen. Zowel korte als lange fietsroutes zijn mogelijk.

Hoe werkt het?

Aan de hand van de plattegrond in 82 knooppuntborden kan een korte of lange route worden uitgestippeld met cijfers. Tussen de cijfers in staat de afstand van knooppunt naar knooppunt. Door onderweg op de routebordjes het juiste nummer te volgen, vindt men gemakkelijk zijn weg. Bij 77 van de knooppuntborden is een stukje geschiedenis te lezen. Soms specifiek van die locatie.

Â

Er is een zakformaat folder gemaakt met een overzichtskaart die de knooppunten aangeeft. Deze is gratis verkrijgbaar bij de VVV's op Voorne-Putten en Rozenburg.

Â

De ruim 300 km fietsroute is bewegwijzerd door meer dan 1.000 borden en is gekoppeld aan dat van Midden-Delfland. De aanleg ervan is gerealiseerd door het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg met de financiële steun van de gemeenten Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Bernise, Spijkenisse, (toenmalig) Rozenburg, Stadsregio Rotterdam en het EU Plattelands Ontwikkelings Programma. Verder heeft het Havenbedrijf Rotterdam de verbinding over de Maasvlakte mogelijk gemaakt en doet zij samen met de gemeente Rotterdam het beheer van deze locatie. 'Voorne in Alle Staten' heeft de informatie over de geschiedenis van het gebied geleverd.

Â

Het fietsknooppuntensysteem Voorne-Putten-Rozenburg komt voort uit het Masterplan Recreatie en Toerisme en maakt deel uit van een (bijna) landelijk dekkend netwerk.

Â

Â

Contactgegevens

Deze en diverse andere fietsroutes in de regio zijn verkrijgbaar bij deVVV Zuid Hollandse Eilanden