Gemeente Onderbanken


Veilig verkeer in Onderbanken: U weet nooit wat u tegen komt in de bebouwde kom

Achter het stuur zijn we met onze gedachten soms bij andere dingen dan autorijden. Daardoor kan het voorkomen dat we ongemerkt (te) hard rijden en niet altijd voldoende oog hebben voor medeweggebruikers. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties of ongelukken ontstaan. Neem uw verantwoordelijkheid en help onze wegen veilig te houden.

Minder vaart
In de bebouwde kom weet u nooit wat u tegenkomt. U heeft er te maken met ingewikkelde en vaak onverwachte verkeerssituaties, die worden veroorzaakt door spelende kinderen, fietsende jongeren en ouderen. Houd u daarom altijd aan de maximaal toegestane snelheid. In de bebouwde kom is dat 30 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 60 kilometer per uur.

Geef de ruimte
Het gedrag van kinderen en jongeren in het verkeer kan soms onvoorspelbaar zijn. Geef hen daarom voldoende ruimte. Wees in de buurt van scholen extra alert, er kan altijd een kind de weg op rennen. Brengt u uw kind met de auto naar school, voorkom dan opstoppingen en gevaarlijke situaties. Verleen ouderen en minder validen indien mogelijk voorrang.

Meer weten?
Heeft u klachten, vragen, ideeën of suggesties over de verkeersveiligheid in het bosgebied? Kom dan naar het maandelijkse verkeersspreekuur. De actuele data worden in Onderbanken Journaal gepubliceerd. U kunt ook contact opnemen met dhr. D. Prins, telefoon: 045-5278746.