Gemeente Harlingen



Ingebrekestelling bouwvergunning leidingbrug Omrin REC

Op donderdag 9 september 2010 heeft de gemeente Harlingen aan Omrin/ REC BV een bouwvergunning verleend voor de leidingbrug. De leidingbrug maakte deel uit van de bouwvergunning die de gemeente Harlingen op 17 augustus heeft herroepen.

Tegen deze bouwvergunning is door de Stichting afvaloven Nee een bezwaarschrift ingediend. Hierop had moeten worden beslist op 14 januari jl. De termijn had de gemeente één keer met maximaal 4 weken kunnen verdagen, maar dat is niet geschied. Daarop heeft de Stichting Afvaloven Nee de gemeente op 19 januari in gebreke gesteld.

De zaak zou oorspronkelijk op de agenda staan van de bezwarencommissie van 17 januari, maar is uitgesteld omdat het verweerschrift van de gemeente niet gereed was. De zaak wordt nu door de commissie behandeld in de eerstvolgende vergadering, op 21 februari. Hierover is 10 januari contact geweest met de advocaat van Stichting Afvaloven Nee. Deze had geen probleem met dit uitstel. De brief over de in gebrekestelling verbaast de gemeente dan ook enigszins, al heeft de advocaat formeel gelijk omdat er geen verdagingsbesluit is.

De gemeente heeft twee weken de tijd om alsnog te beslissen op het bezwaar. Dat lukt niet, omdat de bezwarencommissie niet binnen die tijd bijeen komt. Vanaf 2 februari is de gemeente dus een dwangsom verschuldigd: de eerste 14 dagen EUR 20 per dag, dan EUR 30 en met een maximum van afgerond EUR 1200.