Gemeente Giessenlanden


Asielzoekerscentrum Gorinchem

Bij onze gemeente zijn diverse vragen binnengekomen over een mogelijk asielzoekerscentrum dat de gemeente Gorinchem wil realiseren op de locatie Papland in Gorinchem-Noord. Het college van de gemeente Gorinchem heeft de Gorcumse gemeenteraad voorgesteld om het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) het groene licht te geven om de mogelijke vestiging van een AZC op deze locatie te onderzoeken. De gemeenteraad van Gorinchem neemt hierover op 17 februari een besluit.

De gemeente Giessenlanden volgt de ontwikkelingen op de voet. Daarnaast hebben wij met de gemeente Gorinchem afgesproken dat inwoners van Arkel die in de buurt van deze locatie wonen op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en worden betrokken bij de inspraak. Informatie die relevant kan zijn voor omwonenden uit onze gemeente zullen wij ook zoveel mogelijk publiceren op onze gemeentepagina en website.

Â

Heeft u vragen over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Gorinchem? Neemt u dan contact op met mevrouw C. van der Berg, van de gemeente Gorinchem, via telefoonnummer: (0183) 65 95 95.