Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: Combiregeling betaald voetbal vanaf volgend seizoen afschaffen

De PVV wil dat de combiregeling, waarbij bezoekers van een uitwedstrijd in het betaald voetbal verplicht zijn met een supportersbus of -trein te reizen, afschaffen.

PVV-Kamerlid Richard de Mos: "Met het invoeren van de Voetbalwet is de combiregeling overbodig geworden. Supporters moeten zelf kunnen beslissen op welke manier zij naar uitwedstrijden reizen. Veel supporters blijven juist vanwege de combiregeling, die veelal ook relatief duur is, thuis, wat leidt tot lege uitvakken in de stadions, terwijl de clubs, spelers en supporters juist graag volle stadions zien."

De Mos vindt dat de Voetbalwet zich door het afschaffen van de combiregeling ten volle kan bewijzen. "Het plezier in het stadion is weer terug en dat plezier moeten we ook gunnen aan gezinnen die uitwedstrijden willen bezoeken. Bovendien is het goed voor de lokale economie als supporters op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden kunnen en van een uitwedstrijd een leuk weekendje weg kunnen maken", aldus De Mos.

27-01-2011

Vragen van het lid De Mos (PVV) aan de Minister van VWS:


1.)
Bent u bekend met het feit dat veel supporters wegblijven van uitwedstrijden, omdat ze daarbij veroordeeld zijn tot collectief veevervoer, met alle nadelen van dien?


2.)
Bent u het met de PVV eens, dat de Voetbalwet zich juist kan bewijzen door de combiregeling af te schaffen? Zo neen, waarom niet?


3.)
Bent u het met de PVV eens, dat een driekwart leeg vak, waarin bezoekers van uitwedstrijden gekooid hun wedstrijd bekijken, eruit ziet als een rotte kies in een verder puntgaaf gebit en dat dit de clubs tonnen aan inkomsten per seizoen scheelt? Zo neen, waarom niet?


4.)
Bent u bekend met de Engelse situatie, waarin supporters van beide ploegen, als gevolg van de Engelse Voetbalwet, gebroederlijk naar het stadion komen en zich voorbeeldig gedragen in en om het stadion?


5.)
Bent u bereid, in overleg met de KNVB, de combiregeling vanaf het volgende seizoen af te schaffen, zodat de KNVB ruimschoots de tijd heeft de gevolgen naar de clubs en de supporters te communiceren? Zo neen, waarom niet?

De Mos (PVV)

Lees het artikel "Combiregeling snel afschaffen" op de Telegraaf.nl

Lees ook het artikel "PVV: Tijd voor afschaffing combiregeling voetbalkaarten"op VK.nl

Lees ook het artikel "Schaf combiregeling betaald voetbal af"op AD.nl


*

*

*

*

*