FloraHolland


FloraHolland Eelde over op projectieveilen

Eelde, 27 januari 2011 (persbericht) - Bloemenveiling FloraHolland in Eelde is op donderdag 27 januari overgegaan op projectieveilen. Het verouderde kloksysteem met in de wand gemonteerde klokken is vervangen door drie zogenaamde projectieklokken. De klokken worden met een beamer geprojecteerd op de wand van de veilingzaal. Projectieveilen heeft als voordeel dat aanvoerders méér informatie kunnen meegeven aan hun producten. Het gaat dan bijvoorbeeld om kwaliteitsaanduidingen en om meer ruimte voor het plaatsen van een logo. Ook kan tijdens het veilen extra informatie worden gegeven over bijvoorbeeld de milieucertificering van de geveilde bloemen en planten.

Opening door burgemeester van Tynaarlo
De nieuwe projectieklokken werden officieel in gebruik genomen door burgemeester Frank van Zuilen van de gemeente Tynaarlo (de gemeente waarvan Eelde onderdeel uitmaakt). In zijn toespraak benadrukte burgemeester Van Zuilen de economische spin off van FloraHolland Eelde voor Noord-Nederland. Ook ging hij in op de mogelijkheden voor aanvoer van Afrikaanse rozen op Groningen Airport Eelde na de baanverlenging. Tenslotte stond hij nog stil bij de recente wijziging van het bestemmingsplan van FloraHolland Eelde, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor verdere groei van de bloemenveiling.

Snelle ombouw
Dinsdag 25 januari, direct nadat de laatste inkoper zijn laatste transactie had gedaan, is gestart met de ombouw van de klokken. Doel was zo min mogelijk hinder voor kwekers en klanten van FloraHolland Eelde te veroorzaken. Aan de overgang gingen de nodige voorbereidingen vooraf, maar het project liep op alle fronten snel en voorspoedig. Tijdens de officiële ingebruikneming waren ongeveer 250 inkopers in de veilingzaal aanwezig. De inkopers op FloraHolland Eelde hebben hun bedrijven hoofdzakelijk in de vier noordelijke provincies.

Fotobijschrift: Burgemeester Van Zuilen geeft door het doorknippen van een lint het officiële startsein voor het projectieveilen; De nieuwe klokken in Eelde