Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-01-2011

Huurder dreigt huisbaas met mes

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen in een woning in de wijk Belcrum een 35-jarige Bredanaar aangehouden die met een mes stekende bewegingen in de richting van de huisbaas, een 41-jarige man uit Teteringen, gemaakt had. Daarbij was het slachtoffer geraakt onder zijn
linkeroksel.

De eigenaar van de woning was met enkele bouwvakkers bezig de woning op te knappen. Tijdens deze werkzaamheden sprak de 41-jarige aangever een van de bewoners, een 35-jarige man, aan omtrent een huurschuld van circa 1000 euro. De huurder was het daar kennelijk niet mee eens en pakte van onder zijn matras een mes en bedreigde daarmee de huisbaas. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie en Marechaussee controleren samen 23 bromfietsen

ETTEN-LEUR: de politie heeft woensdagmiddag op de Bisschopsmolenstraat in samenwerking van de Koninklijke Marechaussee een scootercontrole gehouden. Er werden 23 scooters en bromfietsen gecontroleerd. Er zijn elf bekeuringen uitgedeeld.

Zeven bromfietsen hadden een hogere snelheid als toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/uur. Er werden twee kenteken bewijzen ingevorderd. Tevens werden twee verbalen uitgeschreven voor het rijden met een bromfiets over het Raadhuisplein.

Omgevallen kaars oorzaak brandje in studentenhuis

BREDA: Een gevallen brandende kaars is de oorzaak geweest van een kleine brand gistermiddag in een studentenhuis boven een horecazaak aan de Havermarkt.

De bewoners wisten samen met de brandweer de brandende matras uit de woning te verwijderen. Een ambulance kwam ter plaatse, er had echter niemand teveel rook ingeademd. Salvage is gewaarschuwd om namens de verzekeringsmaatschappij ter plaatse te komen.

Bredanaar (22) steelt 22 onderbroeken

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is woensdagmiddag in een warenhuis op de Karrestraat betrapt op winkeldiefstal. Hij had ter waarde van 330 euro aan boxershorts gestolen. Het gaat om 22 onderbroeken, die hij in een plastictas stopte. Vervolgens ging hij naar buiten zonder het ondergoed af te rekenen. Hij lep tegen de lamp omdat de alarmpoortjes afgingen. Hij heeft een winkelverbod van één jaar gekregen.

Bij een bouwmarkt op de Konijnenberg werden gistermiddag ook die winkeldieven betrapt, het ging om een echtpaar (44-jarige vrouw en 45 jarige man) en hun 17-jarige dochter . Via de camera's werd gezien dat vader twee schroevendraaiers in zijn broeksband stopte, de dochter hield haar tas open waarna haar moeder vier tangen in stopte. Later haalde moeder die weer uit haar tas en stopte de tangen voor (2) en achter 92) in haar broeksband. De gestolen goederen hadden een waarde van circa 70 euro.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-01-2011 11:02 | © Regio Midden en West Brabant |