Gemeente Cranendonck


Politie Cranendonck-Heeze-Leende gaat extra aandacht geven aan 5 speerpunten

Het politiekorps Brabant Zuid-Oost werkt met zo'n 2000 mensen aan de veiligheid in Zuidoost-Brabant. Zij gaat dit jaar weer de nodige aandacht geven aan hennep, veelplegers, woninginbraken, (huiselijk) geweld en jeugd. De vijf speerpunten zijn vastgesteld in overleg met de gemeenten en het Openbaar Ministerie.

Daarnaast besteedt de politie in Cranendonck en Heeze-Leende ook extra aandacht aan milieu en streeft zij ernaar om de burger nog meer te betrekken bij het politiewerk. Politie Cranendonck-Heeze-Leende wil hiervoor onder meer het gebruik van social media intensiveren. Zij is reeds gestart met een twitterproef. Sinds 18 januari is de buurtbrigadier van Maarheeze, Soerendonk en Gastel gaan twitteren om op deze manier meer interactie met de burgers te bewerkstelligen en te laten zien waar de politie mee bezig is. Wie buurtbrigadier Henk van den Berg op Twitter wil volgen, kan terecht
op:http://twitter.com/brigadierCRAmsg Deze twitterproef wordt aan het eind van het jaar geëvalueerd. Ook andere mogelijkheden zoals het starten van een politieweblog worden bekeken.

Nieuwjaarswens korpschef
Ook dit jaar blijft de politie Brabant Zuid-Oost strijden voor meer veiligheid. Korpschef Simone Steendijk: "De jaarwisseling is voor mij een goed moment om vooruit te kijken. Maar ook om terug te kijken naar het jaar 2010. Ik ben tevreden over de enorme inzet van onze politiemensen en geboekte resultaten in de regio. Ik ben er trots op dat we het oplossingspercentage ook afgelopen jaar weer hebben verhoogd. Het aantal misdrijven is gelukkig afgenomen. We streven ernaar deze lijn voort te zetten dit jaar. En daar waar mogelijk te verbeteren. Dit uiteraard in samenwerking met onze partners en met de burgers."

Korpsmissie
De missie van Politie Brabant Zuid-Oost is waakzaam en dienstbaar. Daarmee zeggen we dat we alert zijn, dat we ingrijpen wanneer u in nood bent en dat we een luisterend oor bieden. Dit doen wij onder meer door het handhaven van de openbare orde, het voorkomen van criminaliteit en het opsporen daarvan, en het verlenen van acute hulp. Dit betekent ook dat de politie corrigerend kan en moet optreden.

Samenwerking
De politie werkt veel samen om de veiligheid te verbeteren. Dat doen we met de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant, de andere hulpdiensten, het Openbaar Ministerie en nog veel meer partners. Maar we hebben ook de hulp van alle burgers nodig, want u bent de ogen en oren van de politie.