Gemeente Maasdriel



+

Eerste zondagavondwinkel in Maasdriel van start!

Het betreft een tijdelijke ontheffing, voor de duur van één jaar. Hoogvliet is de eerste en enigste aanvrager.

Op grond van de Winkeltijdenwet is het verboden om op zondag geopend te zijn (artikel 2).

De Winkeltijdenwet biedt echter de mogelijkheid van dit verbod ontheffing te verlenen aan zogenaamde 'zondagavondwinkels' (artikel 3). Een winkel wordt aangemerkt als 'zondagavondwinkel' indien zij niet geopend is op zondag van 0.00 uur tot 16.00 uur en waar uitsluitend of hoofdzakelijk eet- en drinkwaren worden verkocht. Artikel 3 van de Winkeltijdenwet bepaalt dat per 15 000 inwoners aan één 'zondagavondwinkel' een ontheffing mag worden verleend. Voor de gemeente Maasdriel betekent dit dus dat één ontheffing mag worden verleend. Dit is ook vastgelegd in de Verordening winkeltijden 2010.

Geen verkoop van sterke drank op zondag

De verkoop van sterke drank wordt in de Winkeltijdenwet uitgezonderd van de ontheffing. Dit betekent dat het aparte slijtersgedeelte van de supermarkt op zondag gesloten moet zijn.

Tijdelijke ontheffing evalueren per 1 februari 2012

Na afloop van de termijn van de tijdelijke ontheffing voor Hoogvliet BV kan worden gekozen voor een nadere verdeling van de ontheffing. Dit om de belangen van de overige ondernemers in Maasdriel te behartigen. Daarbij biedt de handreiking voor de selectieperiode van zondagavondwinkel van de VNG, die tot stand is gekomen in samenwerking met MKB-Nederland en VNO/NCW, aanknopingspunten voor nadere besluitvorming.

* Bezoekadres:
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

* Postadres:
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

* Tel: (0418) 63 88 88
Fax: (0418) 63 88 00
E-mail: info@maasdriel.nl