Gemeente Twenterand


Beer op speelplaats Vriezenveen

Het zal de buurt niet zijn ontgaan, de speeltuin aan de Geelgors te Vriezenveen is verfraaid met een prachtig kunstwerk, gezaagd uit één van de bomen op de speelplaats. De stam die nog overeind stond is afgelopen maandag door kettingzaagkunstenaar Roel van Wijlick uit Venlo omgetoverd tot een prachtige beer.

beer-compleet De boom, een grote eik, was afgelopen winter door de gemeentelijke groendienst ontdaan van alle takken, zodat er alleen een grote stam over bleef. Vanwege een slechte conditie zou de boom geveld worden. Zover kwam het echter niet. Roel van Wijlick maakte er een prachtige beer van.

Gemeente Twenterand had een bijeenkomst georganiseerd om de buurt te informeren over de plannen voor de renovatie van de speelplaats aan de Geelgors. Eén van de omwonenden kwam met het idee om een beeld van de boomstam te maken. Het idee is vervolgens uitgewerkt door de gemeente, die de kunstenaar inschakelde om een beeld uit de boom te zagen. En het resultaat mag er zijn. Een beer van ruim 3 meter hoog, met een klein beertje er bovenop. Uit de eerste reacties blijkt dat de buurt blij is met het resultaat, evenals de gemeente. Want zeg nou zelf; het is toch prachtig!