Gemeente Bunnik


Onderzoek woning- en woonomgevingbehoefte

De gemeente wil in kaart brengen wat er onder de inwoners leeft ten aanzien van de bestaande en eventueel toekomstige woning- en woonomgeving.

De gemeente Bunnik wil op meerdere plekken in de gemeente nieuwe woonlocaties realiseren. De plannen voor deze locaties zijn volop in ontwikkeling. En van deze plannen is 'Een Nieuwe wijk voor Odijk'. Binnen dit project, maar ook in de andere woningbouwplannen in de gemeente Bunnik, wil de gemeente graag zoveel mogelijk inspelen op wat de inwoners belangrijk vinden.

Wat leeft er onder de inwoners

De gemeente wil in kaart brengen wat er onder de inwoners leeft ten aanzien van de bestaande en eventueel toekomstige woning én woonomgeving. Wat wordt op prijs gesteld in de huidige woonbuurt en wat zou men graag terug willen zien in een nieuwe woonomgeving als men verhuist. De gemeente wil nieuwe woonlocaties realiseren die zoveel mogelijk bij de inwoners in de smaak vallen. Om dit inzicht te krijgen heeft de gemeente aan het onafhankelijke onderzoeksbureau SmartAgent uit Amersfoort gevraagd een onderzoek uit te voeren. In het onderzoek wordt gevraagd naar de voorkeuren wat betreft de woning en de woonomgeving en wordt één van de nieuwbouwplannen toegelicht. Het onderzoek wordt onafhankelijk en anoniem uitgevoerd.

Deze week zijn 1.500 inwoners van de gemeente aangeschreven om mee te werken aan het onderzoek. Ook als u niet bent aangeschreven kunt u meedoen. De gemeente vindt het belangrijk dat een groot aantal wensen meewerkt en de vragenlijst invult, óók als u geen verhuiswensen heeft.

Wilt u mee doen aan het onderzoek?

Om mee te doen aan het onderzoek kunt u de vragenlijst invullen via de volgende link: www.smartagent.nl/bunnik. Als u niet beschikt over een internetverbinding en/of de vragenlijst liever schriftelijk invult, kunt u via het onderstaande gratis telefoonnummer een papieren vragenlijst aanvragen. Deze wordt dan zo spoedig mogelijk naar u opgestuurd. Telefoonnummer voor schriftelijk aanvragen: 0800 0900 999. Dit telefoonnummer kunt ook bellen als u nog verdere vragen heeft over het onderzoek. De vragenlijst kan worden ingevuld tot en met 6 februari 2011.

Vervolg op de Woonvisie

Het onderzoek naar de woning en woonomgeving is tevens een vervolg op de Woonvisie die in voorbereiding is. In de Woonvisie wordt het beleid op het gebied van volkshuisvesting vastgelegd. Naast de kwantitatieve kant (aantallen woningen), waar al veel informatie over bekend is, gaat dit onderzoek over de kwaliteit (de vraagkant).

Een samenvatting van de resultaten zullen wij publiceren in de gemeenterubriek en op de website www.nieuwewijkvoorodijk.nl.