Politie Drenthe

Donderdag 27 januari 2011

Provincie Drenthe, 27-01-2011

Aanhouding voor winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag in een warenhuis aan de Hoofdstraat een 29-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had make-up weggenomen uit het warenhuis. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongevallen met materiële schade

COEVORDEN Woensdagmiddag heeft op de Ing. Arjen Vonkweg een verkeersongeval met materiële schade plaatsgevonden tussen drie voertuigen. Ter plekke bleek ter hoogte van de Cornelie Huygenstraat een kop-staartbotsing te hebben plaatsgevonden. Een 46-jarige vrouw uit Coevorden wilde met haar auto linksaf de Cornelie Huygenstraat inslaan. Achter haar reed een 41-jarige man uit Coevorden in een bestelbus. De man zag in zijn achteruitkijkspiegel een 58-jarige vrouw uit Coevorden in een auto naderen. De 58-jarige vrouw botste achterop de bestelbus en deze botste vervolgens tegen de auto van de 46-jarige vrouw uit Coevorden. De 58-jarige vrouw had na de botsing last van haar schouder en de 41-jarige man had last van zijn nek. Beide personen werden ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht, ze hoefden niet naar het ziekenhuis. De 46-jarige vrouw raakte niet gewond.

RUINEN Woensdagmiddag heeft op de Gijsselterweg een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos. Ter plekke bleek dat de betrokkenen vanuit Pesse in de richting van Meppel reden over de N375. Ter hoogte van de kruising met de Gijsselterweg wilde de 84-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto rechtsaf slaan. De auto die achter hem reed werd bestuurd door een 23-jarige man uit Veeningen en hij week uit naar links om zijn voorganger in te halen. Op het moment dat hij zijn voorganger inhaalde, besloot de 84-jarige man om linksaf te slaan. De 23-jarige automobilist kon niet meer tijdig stoppen en een botsing was het gevolg. In de auto van de 84-jarige man zaten ook twee passagiers. Een vrouw had na de botsing last van een arm en werd naar het ziekenhuis gebracht. De overige betrokkenen raakten niet gewond.

ASSEN Woensdagmiddag heeft op de Anreep een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 84-jarige man uit Assen verklaarde tegenover de politie dat hij onderweg was naar huis en in slaap was gevallen. De automobilist raakte van de weg en reed een droge sloot in. De schade viel mee en de man raakte niet gewond. Hij had geen alcohol gedronken.

NIJEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft op de Nijveense Bovenboer een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 44-jarige automobilist uit Staphorst kwam uit de richting van Havelte en reed in de richting van Nijeveen. In een bocht ter hoogte van een tankstation raakte de automobilist van de weg. De man reed door de berm en kwam in een sloot tot stilstand. De man wist zelf uit de auto te komen en raakte niet gewond.

Mapjes met fotos gevonden

FLUITENBERG Woensdagochtend rond 11.00 uur werden een tweetal mapjes met babyfotos afgegeven bij het politiebureau in Hoogeveen. Een man had de twee mapjes met fotos woensdagochtend rond 10.00 uur gevonden op de Hoogeveenseweg in Fluitenberg. De rechtmatige eigenaar kan de mapjes ophalen bij het politiebureau in Hoogeveen.

Verkeersongeval met letsel

EMMEN Woensdag heeft op de kruising tussen de Hondsrugweg en de Brinkenweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Ter plekke bleek dat een personenauto een fietser had geraakt. Een 66-jarige automobilist uit Emmen stond voor het rode stoplicht te wachten om rechtsaf te slaan. Bij het op groen springen trok de man op en kwam in botsing met een 83-jarige fietser uit Emmen, die op dat moment overstak. De fietser werd aan de achterkant geraakt en kwam ten val. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.